Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7940099 www.bgdnes.bg

Нина с ножа в лицето роди

От на косъм от смъртта до голямото щастие 

19-годишното момиче има 4-месечно момиченце 

От голямата трагедия до пълното щастие.

Този път извървя 19-годишната Нина от свищовското село Морава. Преди шест години момичето беше жестоко прободено с нож в лицето от брат си, а в момента е горда майка и има мъж до себе си.

През август тази година Нина ражда дъщеричка, която кръщава Виктория, и момиченцето вече е на почти четири месеца, научи "България Днес". "Тя е животът ми", казва младата жена, която се радва на хубавите моменти с момиченцето си. Преди около две години Нина се запознава със Слави - бащата на детето си, и от тогава са неразделни. След първите трепети на любовта заживяват заедно, а по-рано тази година се решават и на голямата стъпка да имат наследник. Виктория се ражда на 13 август, а майката и бебето са в добро здраве. Нина е сменила и фамилията си от Мирославова на Янакиева, което навежда на мисълта, че се е омъжила.

Реклама

Но преди да се усмихва от радост, Нина преживява трагедия, достойна за древногръцката митология.

Драмата се разиграла на 28 август 2013 г., след като Нина и брат й Максимилиян се скарват кой да ползва домашното DVD. Свадата стига до бой. В гнева си братът грабва кухненски нож и с все сила го забива в челото на сестра си. 11-сантиметровото острие пронизва черепа на Нина, като минава от междувеждието и стига до небцето. От главата на девойката остава да стърчи единствено дървената дръжка на ножа. За щастие, хладното оръжие попада в кухина и не успява да засегне мозъка и да причини сериозни поражения. Момичето е определено като медицинско чудо.

След инцидента Нина напуска Морава и заживява в близкия, но по-голям град Свищов. Там учи в Професионалната гимназия по лека промишленост и строителство. Със смяната на населеното място се променя и животът на младото момиче. В момента отдава цялото си време на Виктория и Слави и не се иска да се връща назад във времето, за да си припомня кошмара.

"Не чувствах болка, но лицето ми беше обляно в кръв. Мислех си, че или ще умра, или ще ослепея. Но брат ми ме нарани, без да иска. Не му се сърдя", заяви преди години на делото пострадалото момиче. Брат й поиска да бъде съден по съкратената процедура, като се призна за виновен и със сълзи на очи призна, че изключително много съжалява. Той беше осъден на 5 години и 4 месеца затвор, като веднага беше изпратен зад решетките в Ловеч.

"Нина е добре, вече нищо не си личи като поражения по лицето. Да, има много малък белег, но той ще й остане като спомен. Децата ми се уважават въпреки случката. Максимилиян е направил е грешка, но има право на прошка", заяви пред вестника майката Рена Ангелова. По непотвърдена информация момчето вече трябва да е на свобода и да е изтърпял физическата и психическата присъда от постъпката си.

Реклама

От снимките, които Нина публикува в социалните мрежи, ясно се вижда, че по лицето й няма сериозни поражения. Веднага след инцидента беше разпространен кадър как ножът стърчи отстрани на носа й и гледката определено не беше за хора със слаби сърца.

Нина беше спасена с уникална операция в университетската клиника по уши, нос и гърло в Плевен. Двама души хванали главата и я държали здраво, а д-р Георги Николов внезапно дръпнал ножа и от раз го извадил. Острието било дълго било 13 сантиметра. Станало за секунди, но операцията продължила от 1 до 2 ч. през нощта. Когато острието било в ръцете на лекарите, в операционната се шегували, че изпитанието наподобявало драмата на крал Артур, който вади меча Ескалибур.

"Очната ябълка е напълно запазена. Няма поражения и по очния нерв, въобще не е засегнат, сякаш ножът е избирал пътя си", съобщиха тогава от болницата. За окото на Нина операцията наистина е чудо. Острието било хлътнало на милиметър от мускулите, които движат окото.

При операцията лекарите се справят и с друга трудност. Докато ножът си стои набучен в детската глава, няма кръв. Когато острието е измъкнато, кръвта бликва отвсякъде - от устата, носа и раната. Изтича на пулсираща струя артериална кръв. Спират я светкавично и Нина била спасена, за да може сега да е щастлива майка.

Реклама
Реклама
Реклама