Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7941555 www.bgdnes.bg

Бербо позлатен в Англия

Димитър Бербатов отново е част от звезден отбор от Висшата лига на Англия!

Българинът ще работи като футболен анализатор заедно с Алън Шиърър, Джърмейн Джинас, Петер Шмайхел, Хари Реднап, Глен Ходъл, Тиери Анри и Питър Крауч.
Берба е ангажиран от компанията "Амазон", която се сдоби с правата за излъчване на 20 мача от Висшата лига. Става дума за двубоите от междинните кръгове в средата на седмицата, както и черешката на тортата - мачовете на боксингдей - 26 декември.
Бербо често гостува на английските медии, откакто прекрати кариерата си, но не и в качеството си на анализатор. Сега ще има възможността да прецени доколко тази нова роля му харесва и дали ще търси развитие на кариерата си в тази посока.
Заплатите на легендарни футболисти, които работят за големите телевизии, не отстъпват на възнагражденията, получавани от водещи играчи в Англия.


Тиери Анри подписа договор като коментатор със "Скай Спортс" срещу 4 млн. лири на година през 2014 г.
Гари Линекер взима в Би Би Си по 1,8 млн. паунда годишно. Заплатата на Алън Шиърър е 499 999 лири.
Бербо не крие своето желание да стане част от елитния тим на водещите футболни анализатори на Острова.
"В Англия да си футболен коментатор е чист бизнес - споделя Митко. - Хората ме канят за гост, плащат ми, поемат разходите по пътуването и настаняването. Много е интересно, защото говориш за футбол. За нещо, което разбираш. Коментираш с бивши съотборници, бивши треньори, велики футболисти... По този начин оставаш в среда, в която хората искат да се развиват професионално. И също научаваш много неща."
Сега мечтата на Митко започва да се сбъдва благодарение на договора му с "Амазон", а това може да се окаже трамплин и към други големи телевизии. В същата сфера се изявява и Христо Стоичков, който работи в американската телевизия "Унивижън".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама