Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7943032 www.bgdnes.bg

Баща заживя в кочината на сина си

Социалните пращат отрочето му в дом

Висшистът не работи, майката на детето е проститутка

Самотен баща заживя в кочина, която по-рано пригодил за стая на сина си. Помещението е използвано и за гараж, а в крайна сметка се превръща последователно в дом на малчугана и на неговия татко.

След като социалните разбират за изключително бедния, мизерен и зловещ начин на живот на детето, го прибират и то заживява в център за настаняване в столичния квартал "Надежда". И до днес родителят отказва да работи и припечелва по 15-20 лв. от цепене на дърва и други ангажименти от близки хора.

Реклама

Потресаващата история е от елинпелинското село Габра. Георги Чакъров се решил да пригоди дома на свинята в стая за сина си преди години. А по неволя на съдбата тя станала и негов дом по-късно.

"Георги е един нехранимайко. Завърши Висшето транспортно училище в София, образован човек е, но не желае да работи и почти няма трудов стаж. А работа може да си намери без проблем. Сега живее в кочината, която пригоди за сина си", сподели пред "България Днес" кметът на малкото селце Андрей Пенчев.

Той е категоричен, че на един автомобил без центровка такава може да се направи, но няма лекар, който да успее да постави такава на Георги.

"Продаде две къщи в селото и парите профука за 15 лъскави коли и мотори. Синът и дъщеря му не искат да го виждат, а жена му, която е проститутка, го напусна заради начина на живот, който води", разясни още ситуацията пред вестника Пенчев.

По думите на селския управник Георги обичал да парадира с мощните си возила и често да ги сменя. Но с течение на времето свършил парите и "изпаднал от класацията".

"Едно време си купи мотор за 15 000 марки от "Кореком", сподели още пред вестника Пенчев.

Реклама

След като потънал в мизерия и борчове, а семейството му го напуснало, бащата се отдал на самотен живот. Близо 30 години не се хващал на постоянна и сериозна работа. Цепел дърва и помагал там, където го извикат.

Докато синът му живеел в кочината-стая, двамата се препитавали с ровене по кофите, бране на гъби и помощ от близки и познати.

"Бизнесмен от Радомир му предплати общинско жилище и осигури работа. Той казал, че има градина да си обработва в селото и няма да отиде", разказва кметът и добавя, че преди години мъжът припознал за свое детето на една от двете сестри на бившата си жена.

Андрей Пенчев е категоричен, че на хора като Георги Чакъров не трябва да се помага, а само на детето.

Реклама
Реклама
Реклама