Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7943097 www.bgdnes.bg

Глория и Тони Димитрова на една сцена

Изненадваща съвместна изява

От години естрадната певица е бясна на маанетата и гьобеците 

Една от най-бесните врагини на чалгата - Тони Димитрова, ще извие глас заедно с фолклегендата Глория.

Двете ще бъдат на една сцена в хотел в Бургас за посрещането на Нова година. От години Димитрова показва открито неприязънта си към фолкаджиите и не пести обиди към тях.

Реклама

"Колко пъти чалга звездите ни си превеждаха директно чужди песни и ги представяха за свои. Изпокрадохме комшийските песни. Коя нация е уважавана след подобно нещо?!", изригна пред "България Днес" Димитрова.

Едно от последните й избухвания беше към фолкпевицата Антонина, която направи песен по стихове на Никола Вапцаров. "Е, не, вече ми дойде до гуша! Ти, чалгарко, дето се чудиш как да пробиеш, щото с пеене не ти се получава явно, с пръста в устата да осираш Вапцаров! Не ми стигат мазните ви маанета и гьобеци, с които от години ни тровите, изпокрадохте де що има съседска музика, не ви стига вашата клозетна поезия, възпяваща мутри и мутрафонщина, но това вече е дъното!", занарежда естрадната изпълнителка, пословична с любовта си към морето.

Сближаването между двете вероятно се е случило, след като Глория предприе стъпки да се разграничи от бясната чалга и да прави парчета, които имат повече шлагерно звучене. На новогодишното парти тя ще бъде още в компанията на Стефан Илчев - победител в "Като две капки вода" и най-известния роден имитатор на Лили Иванова, и на Драго Чая, който влиза в ролята на водещ. Очакванията са, че на партито двете певици от враждуващите музикални стилове ще изпеят няколко парчета, за да доставят удоволствие на купонджиите и да увеличат наздравиците им.

Интересен момент е, че чалга изпълнителите никога не се изказват негативно за колегите си от другите стилове, като дори не изричат лоша дума за рапа. Но, от друга страна, самите те са чест обект на нападки, като вражеският огън във формата на думи идва най-вече от естрадата.

Преди около година група "Сигнал" стоплиха ледовете, след като приеха да пеят и свирят в популярна столична чалготека.

Реклама
Реклама
Реклама