Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7943137 www.bgdnes.bg

Пенсионираха Преслава и Галена

Нежна революция в "Пайнер" 

Фолкрезервите поеха контрола, появиха се двойници на старите пушки 

Жребият е хвърлен! Рубикон е преминат!

Римският император Гай Юлий Цезар едва ли е подозирал, че е предсказал драматичния развой на родната чалга култура.

В сърцето на античен Филипополис, днешен Пловдив, емблематични имена като Преслава, Галена, Емилия и Джена остават във фолкисторията. Макар и в средата на жизнения си път, изпълнителките бяха пенсионирани и щафетата поеха по-младите им колежки. И се случи така, че няма място за старите кучета.

Реклама

Концертът за 18-ия рожден на телевизия "Планета" в зала "Колодрума" беше различен, но с историческо значение. Част от най-известните певици не присъстваха и официално бяха показани наследниците им - Емрах Стораро, Радко Петков, Малката, Денис Теофиков, Ивета Костова и още куп имена, които вероятно тепърва ще трупат популярност.

Преслава и компания се презастраховаха и обявиха предварително, че няма да пеят. Всеки си намери оправдание да не е в пловдивската зала , а водещият - рапърът Устата, не пропусна да захапе отсъстващите. "Преслава и Галена пееха по тези концерти, когато бяха млади. Сега е ред на други на пеят", занарежда устатият певец и намекна, че ръководството на "Пайнер" не е доволно от липсата на големи имена на концерта. А до края на вечерта блесна с още лафчета

Ивана дойде в "Колодрума", но не да пее, а за да представи протежето си - 9-годишния си кръщелник Ванката, който е син на бузукарката й Стояна. Изненадващо малчуганът получи привилегията да открие концерта - престиж, за който каките му се борят от години.

"Ехаа, за първи път от 20 години да съм срещу сцената за кураж на младото поколение, заедно с шефовете", заяви Ивана и си пусна снимка с Митко Пайнера и жена му Мария. И сякаш намекна, че също мисли за пенсиониране, за да даде път на следващата генерация.

И след това всичко започна да се нарежда по старому. Мара Отварачката излезе и запя, но сякаш никой не я слушаше, защото публиката беше заета да й гледа задните части, които щедро предлагаше на невръстните зрители. Теди Александрова традиционно заголи бедър, а роклята й беше толкова къса, че от придърпвания нагоре ръцете й нямаха време да хванат микрофона. И Малката да не остане назад - нали все пак е последователка на най-добрите в жанра, излезе по дупе, завъртя го и публиката с това я запомни.

Реклама

Имаше и опити липсите да бъдат запълнени. Двойници на Галена и Фики се появиха на сцената. Но при по-внимателно вглеждане се оказа, че това са рапърката Диона (продуцирана вече от фолкпевеца Галин) и Радко Петков - момчето от "Гласът на България", в което Иван Лечев видя огромен потенциал и то реши, че фолкиндустрията е за него. Много червен латекс и перука трансформира Диона, а Радко заложи на кожени панталони.

Малкият син на Тони Стораро - Емрах, се появи с електриково якенце, но направи дуети с баща си и Алисия, с която пеят за забранена любов между 16-годишно момче и негова какичка. Денис Теофиков донесе холивудски заряд, като си метна якето в публиката и флиртува с фенки. Накрая си тръгна по потник и сам.

Изненадващо Райна се появи в залата и попя, въпреки че цяла седмица беше отписвана от концерта. Бързи изпълнения на Анелия и Галин позатвърдиха реномето на старите кучета. А финалът беше наистина впечатляващ. Емануела официално се окичи с титлата на фолкпевица №1 и завърши с хитовете си. Компания на сцената й правеха католически свещеник, а самата тя държеше автомат в ръката си.

Андреа, която преди години сложи край на отношенията си с инж. Митко Димитров и се отдели от компанията, бе сред зрителите в зала "Колодрума". Тя сподели кадри от залата, която според нея е полупразна и констатира провал за фолкгилдията. В мрежата Андреа показа и чат между нея и една от липсващите певици Джена. С тъга Андреа споделя, че няма кой да направи шоу и да изпее големите хитове, а Джена й отвръща в отговор: "Политика на „Пайнер“. Какво да ти кажа, Ванка", като с това изказване видимо се подигра с 9-годишния изпълнител, който откри спектакъла.

Къде бяха динозаврите

По време на концерта Преслава бе в Лондон, където вчера има участие. Тя пристигна ден по-рано, като по време на празненството на телевизията-майка Преси споделя видеа от тежки английски трапези.

Вечната й опонентка Галена беше в САЩ заедно с Фики, където от няколко дни веселят българи с турнето си. Кали също не изпя хитовете си, а вместо това сподели зимна снимка и поздрави за първия сняг в страната. Не е изненада липсата и на Емилия, която извести месец по-рано, че няма да присъства на концерта заради сериозните си професионални ангажименти.

Малина също беше сред липсващите, а Татяна не пя, защото беше на екскурзия в Рим. Липсата на примата на фолка Глория също се усети.

Лафове на Устата

Рапърът Устата отново блесна с лафове като водещ:

- Преслава и Галена си приличат като две капки... за нос. Така по-лесно надушват хитовете;

- Милко Калайджиев се отказа от политиката, за да пее на концерта. Жалко!;

- Ако телевизията е "Планета", то Милко е вечен спътник;

- Аз съм най-добрият рапър в България. Като изключим всички останали.

Реклама
Реклама
Реклама