Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7945550 www.bgdnes.bg

Симеоне в играта за "Арсенал"

"Арсенал" е на кръстопът след провала на Унай Емери начело на отбора. Диего Симеоне също е замесен в играта за нов мениджър.
Аржентинският специалист може да напусне "Атлетико" (Мадрид) заради разочароващия старт на първенството в Испания.
Ръководството на "артилеристите" се интересува от възможността да привлече Симеоне на "Емиратс", твърди британският вестник "Мирър".
"Диего написа история с "Атлетико" и е доказан специалист - коментира бившата звезда от Висшата лига Стан Колимор, който сега е футболен анализатор. - Симеоне може да върне "Арсенал" на голямата сцена. Освен това заплатата му няма да бъде огромна като тази на Жозе Моуриньо например.


Чоло ръководи "Атлетико" от 2011 г. и спечели общо седем трофея, включително една титла в първенството на Испания.
Проблемите за "дюшекчиите" започнаха този сезон, след като през лятото клубът продаде Антоан Гризман и Родри.
В момента "Атлетико" е на шесто място в класирането и загуби последния си мач срещу "Барселона" с 0:1.
Но Диего Симеоне не е единственият вариант пред "Арсенал". Съществува възможност и временният мениджър Фреди Люнберг да запази поста си. Това ще се случи, ако шведът се справи добре в следващите мачове и бъде разрешен проблемът с неговия мениджърски лиценз. В момента Люнберг има право да води отбора само за определен период от време.
Фреди получи рамо и от легендарния наставник на "топчиите" Арсен Венгер.
"Винаги съм щастлив да помогна на бившите си футболисти и на "Арсенал" - казва Венгер пред "Телеграф". - Ако Фреди има нужда, разбира се, аз съм на разположение. Сърцето ми е с клуба и искам да успеят. Фреди е фантастичен и всеотдаен. Той иска да работи дълго в "Арсенал".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама