Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7946150 www.bgdnes.bg

Баби мажоретки стават джуджета

В дома за стари хора във Велико Търново

Ще танцуват виенски валс на коледен бал 

Прочутият танц на джуджетата ще изиграят бабите мажоретки от Велико Търново.
Златните дами от дома за стари хора "Венета Ботева" в старопрестолния град са готови за новото си превъплъщение. На 20 декември в социалната институция ще отпразнуват коледното си парти и възрастните жени са готови с атрактивна програма.
"Тържеството ще представлява коледен бал, на който мъже и жени ще играят виенски валс. И за да добавим повече усмивки и добро настроение, ще изиграят танца на джуджетата", сподели пред "България Днес" Зорица Радловска, директор на дома за стари хора.


В изпълнението на танца играещите се обличат като верните помощници на Дядо Коледа. Характерното при него е, че движенията са много енергични, с високо вдигнати крака и клякания до земята. Това едва ли ще е проблем за дамите на достолепна възраст, тъй като те често танцуват и са в много добра форма. Имат си и име на състава - "Усмивка".
Порасналите момичета приковаха вниманието към себе си през юни т.г., когато домът празнуваше 40-ата годишнина от основаването си. Тогава шест дами се облякоха в шарени дрехи, сложиха помпони на ръцете и представиха забавен танц като мажоретки. И заслужено обраха овациите. "Съставът на танцовия състав "Усмивка" постоянно се променя, тъй като зависи от здравословното състояние на жените. Те сами си избират какво да изтанцуват, а аз им помагам с хореографията, тъй като имам танцово студио", обясни Радловска.
Коледното парти ще бъде с мотото "Сбъдни мечта" и за няколко човека от социалната институция ще бъдат направени мили жестове. Мъжът, който чисти двора, ще получи почивка на море, а две от бабите ще бъдат наградени с масаж. Възрастен мъж ще бъде закаран до родното село да види къщата си, а пенсионер с ампутирани крака ще бъде награден с разходка край забележителностите на Велико Търново. Средства за каузите ще бъдат набрани от коледен базар на 14 и 15 декември, на който баби ще продават ръчно направени от тях изделия от пирони и конци.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама