Кралицата на комедията Стоянка Мутафова пред "България Днес": 97 г. живея като на кино!

Приятел
Автор: Лили Ангелова

Кралицата на комедията Стоянка Мутафова пред "България Днес": 97 г. живея като на кино!

Прави се на обесена, за да уплаши майка си и баща си

"97 години живея като на кино! И не, не ми се ходи "на другия свят", имам още какво да дам на тоя, на вас, на мен, на близките ми", сподели в последното си интервю Стоянка пред "България Днес".

Истинското й име е Стояна-Мария. Кръстена е на дядо си Стоян по майчина линия. "К" към името й добавят по погрешка в един театрален афиш на Народния театър. Актрисата тръгва към директора Николай Лилиев с молба да поправят грешката. Някой от колегите я среща и казва: "Недей! К-то носи щастие, ще имаш успех". Мария е на Дева Мария, за да я закриля. Родила се е много хилава, чакали я да умре. Някой посъветвал родителите й да я кръстят, да не си отиде некръстена. Но оживява.

Артистичните й номера започват в детските й години. Веднъж, когато родителите й я ядосали, тя решава да се направи на обесена за отмъщение. Омотава един колан около врата си и боядисва устните си в синьо. Баща й е шокиран, но баба й, която тя нарича Фелдфебела, хваща измамата. За луда глава като Стояна дори хармоничният брак на родителите й изглежда пълна скука. Имала приятелка, чиито родители се развеждали, и тя завиждала за изживяването. "А нашите си стоят женени и през ум не им минава да ме разполовят с помощта на съдията. Скука, позорна скука!"

Първата роля на Стоянка е на 13, играе с живо коте. Била с родителите си на почивка в Казанлък. Почиващи там театрали решават да поставят "Женитба" от Гогол в местното читалище. Режисьор е Петър Увалиев. Стояна, която мечтае да стане актриса, си измолва ролята на слугинчето. Моли Увалиев да играе с живо коте. За да блесне пред публиката, си измисля да падне на сцената в кулминационния момент от представлението. Макар че подобно нещо в пиесата няма.

Баща й, писателят Константин Мутафов, праща писмо до директора на Народния театър Владимир Полянов дъщеря му да не бъде приета в Държавната театрална школа. Трябва да сме много благодарни, че Полянов не го е послушал. По-късно Стоянка става студентка класическа филология в Софийския университет, когато решава против волята на баща си да кандидатства в новооткритата Театрална школа към Народния театър. Таткото е убеден, че емоционално лабилна, тя няма да успее като театрална актриса и че бъдещето й е с историята и археологията. Годините го опровергават.

Актрисата изиграва над 100 култови роли в театъра и киното. В личния си живот обаче Мутафова не е особено щастлива. Омъжвала се е три пъти - за Роберт Роснер, Леонид Грубешлиев и Нейчо Попов. От брака си с писателя и публицист Леонид има една дъщеря, кръстена на баба си Мария по бащина линия - известна писателка и поетеса. Мария (Муки) прави кратка театрална кариера, пише мемоарни книги за втория си баща Нейчо Попов и за майка си. Втората й книгата "Добър вечер, столетие мое" става хит. С помощта на продуцента Евгени Боянов красивата Муки я представя пред цяла България. В едно отдавнашно интервю комичката ни сподели, че предпочита да я наричат артистка, а не актриса: "Арт" на латински означава изкуство. Щом правиш изкуство, ти си артист. Актриса - това е занаят. А ние не сме само изпълнители. Аз никога не съм еднаква във всички представления - не в думите, но като поведение гледам да съм различна. Затова ми е смешно, когато мои колеги жени мислят, че е по-красиво и по те издига да те наричат "ак-триса"! А то е степен по-ниско.

Има купища прякори

Мутафова е жената с най-много прякори в гилдията. Това също е белег за популярност, за зрителска, колегиална и журналистическа любов. Ето част от тях: Муци, Муцата, Каката, Примата на Сатиричния театър, Комедийна прима, Тайфун с нежно име, Хулиганката на българския театър, Всенародна любимка, Грандамата на българския театър, Вечната Амбър, Фурията, Виелицата, Халата, Г-жа Стихийно бедствие, Осмото чудо на света, Първата дама на българския смях, Чарли Чаплин в рокля, Свещеното чудовище на Сатиричния театър, Диагнозата Мутафова, Осмото чудо. В свой репортаж немската телевизия ARD я нарече Българската кралица на комедията. Стоянка Мутафова получава най-високото държавно отличие - орден "Стара планина", на 80-годишнината си.

 

С Калоянчев основават Сатирата

Стоянка Мутафова известно време играе в Прага, после в Народния театър "Иван Вазов". Тя е сред основателите на Държавния сатиричен театър "Алеко Константинов", където работи до пенсионирането си през 1991 г. През 2001 г. получава наградата "Паисий Хилендарски", а през 2002 г. - орден "Стара планина" I степен. Снимала се е и в много филми, сред които "Точка първа", "Специалист по всичко", "Привързаният балон", "Кит", "Топло", "Пантуди", "Големите игри", "Стъклени топчета", "Рапсодия в бяло".

Че ще стане известна, й предрича една циганка. Стояна я среща, докато била студентка. Гледайки на ръката й, циганката казала: "Да знаеш, един ден ще бъдеш герой на мегдана. И кучетата даже ще те знаят."

Стоянка Мутафова официално е обявeна за осмото чудо на света още когато празнува 50 години на сцената през 1999 г. Притежава и нотариален акт за собственост на 50 кв. сантиметра от сцената на Сатиричния театър, с което се гордее, защото в този театър е минал животът й. Стоянка Мутафова е българската актриса с най-продължителен сценичен живот, с който тя би могла да конкурира великата Сара Бернар. И до последно - на 97 години, актрисата продължи да играе.

Стояна и Муки - като кучето и котката

Двете актриси - Стоянка Мутафова и дъщеря й Мария Грубешлиева, са винаги готови да се втурнат в живота. И двете са щури по домашните любимци, които често се джафкат и мяукат, но не могат да живеят един без друг. Те са като кучето и котката в българския фолклор - всяка срещу другата, двете срещу целия свят. Може би защото някога, когато се ражда Стояна, второто й име трябва да бъде Мария. Затова дъщеря й е не само плът от плътта и кръв от кръвта. Тя е част от духа Мутафов, дефиниран от бунта, женствеността, артистичността и непокорството. Двете се оглеждат в новата книга на Муки - "Добър вечер, столетие мое". Това е коронната роля на майката, но става такава и за дъщеря й Муки. Красива, неотразима, но и много самокритична, щерката на Стоянка малко преди книгата за Нейчо Попов "Клоун на Бога, изпратен на земята", тя се изтъркулва по стълбите между два етажа. Губи съзнание, но Господ я събужда. Защото я обича. "Слушаме се двете, обичаме се", обобщава Мутафова актуалните си отношения с момичето си.

"Бях убедена, че на бял свят ще се появи именно тя. Дълго време всички мислеха, че ще е момче - коремът ми растеше напред. Когато свекърва ми тръгнала да се хвали из София, всички възкликвали: "Не може да бъде", връща лентата назад майката.

И двете жени са убедени, че кармата им е да са заедно. Вероятно така е било в предишни, така ще бъде и в следващи животи.

Двете със Славка Славова спасяват осъден на смърт

Случва се по времето, когато Стоянка е женена за сина на Мария Грубешлиева, която пък е омъжена за българския писател и литературен критик Людмил Стоянов. Със Славка се познават от деца, тъй като летните им къщи в Княжево са в близост, играят заедно с общи приятели, сред които е и едно момче на име Жорж. След години т.нар. Народен съд по времето на Вълко Червенков осъжда Жорж на смърт заради буржоазния му произход. "Това ми съобщава Славка Славова и ме помоли да ходатайствам пред Людмил Стоянов да го спасят.

Аз обаче си дадох ясна сметка, че по-добре да възложим тази работа на Мери, тъй като тя бе по-чувствителна, милостива и имаше голямо влияние върху свекър ми. Решихме Славка да дойде у нас уж случайно и да ми съобщи, че наш приятел - Жорж - е осъден на смърт. Уговорихме се как тя трябва да реве, аз да припадна. Казах: "Славо, ако искаш да спасим Жорж, трябва да изиграем голямо театро!". И се получава. Мария Грубешлиева се вижда в чудо - коя по-напред да свестява, пита какво толкова е направило това момче. Стоянка й отговаря: "Казвам й, че нищо не е направил, просто семейството му е било буржоазно." Моли свекърва си да говори с Людмил Стоянов, ако може той нещо да направи, за да спасят Жорж. И го спасяват!

Мара Малеева я увещава за второ дете

Голямата актриса помни и друг случай - как на банкет седяла между Мара Малеева и Живков. "Първо ме подхвана Тато: "Много ядеш ма, Стояно, като тутманик си станала!". Вярно много ям! От другата ми страна Мара пък ме съветва: "Ама вие сте били само с едно детенце, ама това не е хубаво, защо не си родите поне още едно!". Обясних й, че ние, артистите, нямаме много време да раждаме и отглеждаме деца, много пътуваме, а тя: "Не! Трябва да си родите още едно!". Чул разговора им, Тодор Живков инициира издаването на Указа за насърчаване на раждаемостта.

Рекордьор по падания

Г-жа Стихийно бедствие държи рекорда по сполетели я на сцената инциденти и житейски премеждия. Най-зрелищното "каскадьорско" изпълнение на голямата актриса датира отпреди много години с премиерата на Сатирата "Баня" от Владимир Маяковски, когато полита и пада в оркестрината.

С глава цели греда на сцената по време на репетиция. "Както репетирахме една пиеса, испициентката сбърка - блъсна ме по-рано да излизам на сцената и в тъмнината нацелих с глава гредата", разказва актрисата. Оттогава дълги години е зле със зрението и разучава текста на ролите си с лупа. После се оперира и "проглежда". Друг път - пътувайки от Видин за София в спално купе, горното легло се стоварва върху нея. За радост на всички оживява. Чупи ръце, натъртва рамото си, Калоянчев пък за малко да й избие зъб по време на представление.

Младоци хвърлят око на шкодичката й

Колегите на актрисата си спомнят за едно дълго турне по Черноморието, в което участва и великата Стоянка Мутафова. Целият екип пътува с рейс, а актрисата ги следва навсякъде с новата си шкода - абсолютен лукс по времето на соца. За да я опази от апаши, всяка вечер актрисата очертава с тебешир паркираната пред поредния хотел кола. Младоци от техническия екип обаче хвърлят око на суперлуксозния автомобил и решават да го ползват за среднощните си воаяжи из черноморските кръчми. Само чакат Стоянка да се качи вечерта в хотелската си стая - и взимат шкодата. Призори пък я оставят на същото очертано място. Една сутрин обаче що да видят - върху очертаното с креда място е паркирала чужда кола! Тогава оставят автомобила в другия край на паркинга, вадят тебешира от жабката на колата и старателно го очертават. След това пък трият щрихите около старото място.

На сутринта - ни лук яли, ни лук мирисали, когато Стоянка Мутафова се запътва към мястото, където е паркирала предната вечер. Вижда тя там чужда кола, изпада в истерия и се развиква, че шкодата й е открадната. Момчетата от екипа й показват кротко паркирания на другото място непокътнат автомобил и я убеждават, че снощи тя е паркирала точно там. "Виж, нали си я очертала с тебешир!", казват. Явно, за да не я помислят за ку-ку, актрисата кротко сяда в колата си и отпрашва с екипа за следващия концерт.

Кикбоксьорка пази вратар на "Левски"

Кикбоксьорка пази вратар на "Левски"

Новият вратар на "Левски" Зоран Попович води кикбоксьорка на "Герена". Сърбинът с хърватски паспорт ще стане част от "сините" през лятото, но феновете вече нямат търпение да видят сексапилната му половинка. Тя се казва Ивана Игнатович и освен като боец на ринга се изявява и като фитнес инструктор. Яката красавица и вратарят са заедно от няколко

Евакуират мол в София заради сигнал за бомба (Снимки)

Евакуират мол в София заради сигнал за бомба (Снимки)

Полицията евакуира търговски център на столичния булевард „Ситняково”. Причината е бомбена заплаха, пише NOVA. Сигналът е подаден в 18:00 часа. В него се казва, че ще "има бомба пред

Най-малко двама души загинаха в мощната експлозия в Хюстън (Видео)

Най-малко двама души загинаха в мощната експлозия в Хюстън (Видео)

Най-малко двама души са загинали в мощната експлозия, която разтърси рано тази сутрин тексаския град Хюстън, потвърди началникът на местната полиция Арт Асеведо, цитиран от Асошиейтед прес. Властите не смятат, че експлозията се дължи на умишлени действия, въпреки че се води криминално разследване. Асеведо призова живеещите наблизо да претърсят

Нашествие на скакалци обрича на глад Етиопия, Кения и Сомалия (Видео)

Нашествие на скакалци обрича на глад Етиопия, Кения и Сомалия (Видео)

Нашествие от скакалци заплашва да обрече на глад населението на Етиопия, Кения и Сомалия, предупреждава ООН. Кадри показват рояци от скакалци, които унищожават големи площи с реколта в Източна Африка, предаде "Би Ти Ви". Според експертите това е най-лошото нашествие на насекоми през последния четвърт век

Мнения

Споделете

CAPTCHA изображение

Най-четени

Топизмамникът Емил Коен възкръсва

Топизмамникът Емил Коен възкръсва

"Това са пълни глупости. Убедени сме, че смъртта му е инсценирана, за да се измъкне с парите ни", нервно коментираха на 25 юни 2007 г. пред медиите известни родни бизнесмени. Повод за изявленията им е новината за смъртта на подвизаващия се с две самоличности като Емил Коен и Емил Бояджиев скандален бизнесмен и шеф на баскетболния ЦСКА

Развратно шоу в Студентски град (Видео)

Развратно шоу в Студентски град (Видео)

Гигантски гърди и сочни дупета се друснаха на футболния терен. Не става въпрос за дерби мач от родното изстрадало първенство, а за развратно еротично шоу в Студентски град в столицата. В търсене на повече клиентела заведенията в меката на нощния живот са готови на всякакви прийоми. И вероятно така се заражда идеята полуголи момичета да показват

Големият кораб с огромен товар

Големият кораб с огромен товар

Големият кораб с много товар. Така коментираха столичани, извръщайки се вчера след естрадната легенда Силвия Кацарова на улицата. Топпапараците на "България Днес" изловиха изпълнителката на "Големият кораб", натоварена като танкер с покупки в няколко торби през рамо. Легендата дори успяваше и да урежда делови ангажименти по телефона

Журналистка е най-красивата баба (Видео)

Журналистка е най-красивата баба (Видео)

Дори и на години, българките са най-красиви Лили АНГЕЛОВА Най-красивите баби в света са българки! Това са Силвия Домозетска и Стефи Стаменова. Силвия е журналист, продуцент и водещ на радио- и тв програми в Благоевград, на 51 години, а Стефи се окичи с лентата Мисис Баба на Балканите. "Щастлива съм с титлата

Глиган убиец разпори ловец

Глиган убиец разпори ловец

Ужас в Родопите Ахмед от Черноочене едва оцелява след атаката на разярения звяр Разярен глиган убиец разпори и едва не прати на оня свят ловец. Ужасяващата случка се разиграва по време на лов в Родопите, разказаха очевидци. Нерезът от доста време имал славата на най-свирепия в района на Кърджалийско, преди да бъде повален

Цветана Манева сама си пазарува

Цветана Манева сама си пазарува

И на 75 години Цветана Манева има енергията сама да си пазарува, видя "България Днес". Облечена в дебело и дълго зимно яке, бележитата ни актриса с уверена стъпка носеше пазарската чанта, която беше понапълнила с продукти.

Наско и Ицо избиват шараните в Америка

Наско и Ицо избиват шараните в Америка

Рибите ми помогнаха да се издигна в съдийството, казва кумът на Камата - Атанас Узунов Футболната легенда Христо Стоичков е станал специалист в улова на шарани в Америка. Това разкри неговият кум - бившият футболен съдия Атанас Узунов, който тези дни отпразнува своя имен ден. 64-годишният топрефер е общински съветник в Пловдив

Москов опъва нервите на МВР

Москов опъва нервите на МВР

Бившият министър и настоящ партиен лидер Петър Москов опъна здраво нервите на МВР. Десният водач паркира безцеремонно джипа си под носа на институцията, точно на забранения ъгъл на улицата, видяха топпапараците на "България Днес". Ексздравният шеф не се притесни от близкото присъствие на куп униформени и хукна да си купува храна за вкъщи

Камера снима мнимата баба Люба да тегли половин милион

Камера снима мнимата баба Люба да тегли половин милион

Камери са заснели измамницата, представила се за имотната Люба Коева, за да изтегли над половин милион лева от сметката на мъртвата пенсионерка! Това разкриха разследващи пред "България Днес" по повод ареста на имотните измамници, женели се за мъртъвци. Авоарите на Люба включвали около един милион лева, апартамент на столичния бул

Мис Силикон влезе в "Откраднат живот"

Мис Силикон влезе в "Откраднат живот"

Боряна Миткова се похвали с нови, двойно по-големи гърди Еротичен модел с огромен бюст влиза в хитовия сериал "Откраднат живот". Това е Мис Силикон 2016 Боряна Миткова. Сексапилната брюнетка за първи път се снима във филмова лента. Боряна ще играе бившата любовница на богат мъж. Появата й ще бъде във втори епизод на новия сезон

Най-коментирани

Цветана Манева сама си пазарува

Цветана Манева сама си пазарува

И на 75 години Цветана Манева има енергията сама да си пазарува, видя "България Днес". Облечена в дебело и дълго зимно яке, бележитата ни актриса с уверена стъпка носеше пазарската чанта, която беше понапълнила с продукти.

Москов опъва нервите на МВР

Москов опъва нервите на МВР

Бившият министър и настоящ партиен лидер Петър Москов опъна здраво нервите на МВР. Десният водач паркира безцеремонно джипа си под носа на институцията, точно на забранения ъгъл на улицата, видяха топпапараците на "България Днес". Ексздравният шеф не се притесни от близкото присъствие на куп униформени и хукна да си купува храна за вкъщи

Росица Кирилова открила Мара Отварачката

Росица Кирилова открила Мара Отварачката

"Никога няма да забравя жеста на Роси Кирилова, с чиято помощ станах звезда. Тогава тя бе звезда, а аз - едно момиченце на осем години, което обичаше да пее песни на Лили Иванова. Росица Кирилова всъщност бе човекът, който ме откри." Това споделя с днешна дата фолкпевицата Мария. "Всеки Божи ден изнасях концерт пред приятелки на майка ми"

Мис Силикон влезе в "Откраднат живот"

Мис Силикон влезе в "Откраднат живот"

Боряна Миткова се похвали с нови, двойно по-големи гърди Еротичен модел с огромен бюст влиза в хитовия сериал "Откраднат живот". Това е Мис Силикон 2016 Боряна Миткова. Сексапилната брюнетка за първи път се снима във филмова лента. Боряна ще играе бившата любовница на богат мъж. Появата й ще бъде във втори епизод на новия сезон

Развратно шоу в Студентски град (Видео)

Развратно шоу в Студентски град (Видео)

Гигантски гърди и сочни дупета се друснаха на футболния терен. Не става въпрос за дерби мач от родното изстрадало първенство, а за развратно еротично шоу в Студентски град в столицата. В търсене на повече клиентела заведенията в меката на нощния живот са готови на всякакви прийоми. И вероятно така се заражда идеята полуголи момичета да показват

Ванга разваля прокобата над "Левски"

Ванга разваля прокобата над "Левски"

Ванга ще помага на играчите на "Левски" да счупят прокобата над тима. Вече 10 години "сините" не са спечелили нито един трофей. За да счупят каръка, играчите на Петър Хубчев решиха да потърсят помощ от пророчицата. Те посетиха храма на Ванга на Рупите в сряда следобед. Футболистите използваха почивния си полуден на лагера в Сандански

18,6 млн. за "Левски" на година

18,6 млн. за "Левски" на година

"Левски" няма как да съществува без финансовата подкрепа на собственика Васил Божков. Поне на този етап. Причината е, че издръжката на клуба е най-малко 18,6 млн. лева на година. "Към днешна дата санитарният минимум „Левски" да съществува е не по-малко от 1 550 000 лв. на месец - заяви изпълнителният директор Павел Колев

Сърчаджиева пише пиеса за Ласкин

Сърчаджиева пише пиеса за Ласкин

„Искам да направя нещо много искрено и честно. Искам да изляза на сцената такава, каквато съм. Да изляза и да разкрия душата си. Искам през 2020 г. да се събера и да го направя и да разкажа моята история такава, каквато е. Искам да разкажа за любовта ни с Иван Ласкин. Може би това ще е моноспектакъл

Глиган убиец разпори ловец

Глиган убиец разпори ловец

Ужас в Родопите Ахмед от Черноочене едва оцелява след атаката на разярения звяр Разярен глиган убиец разпори и едва не прати на оня свят ловец. Ужасяващата случка се разиграва по време на лов в Родопите, разказаха очевидци. Нерезът от доста време имал славата на най-свирепия в района на Кърджалийско, преди да бъде повален

Коцето в самолетна драма

Коцето в самолетна драма

В самолетна драма попадна Константин на връщане от почивката си в Тайланд. Певецът сподели кадри, на които пътник в самолета става от мястото си и започва да се моли. Коцето възмутен заснема молитвата на мюслюлманина и казва "Дано не е камикадзе". Надяваме се купонджията да пристигне жив и здрав у нас и да продължи да радва феновете

Феновете на "Левски" при премиера: Зад ръководството сме!

Феновете на "Левски" при премиера: Зад ръководството сме!

Мнозинството от феновете на "Левски" подкрепят сегашното ръководство на клуба начело с Васил Божков. Това стана ясно след срещата на техни представители с премиера Бойко Борисов и министрите Красен Кралев и Владислав Горанов. Привържениците не бранят корпоративни интереси. Тях ги интересува бъдещето на любимия отбор

Камера снима мнимата баба Люба да тегли половин милион

Камера снима мнимата баба Люба да тегли половин милион

Камери са заснели измамницата, представила се за имотната Люба Коева, за да изтегли над половин милион лева от сметката на мъртвата пенсионерка! Това разкриха разследващи пред "България Днес" по повод ареста на имотните измамници, женели се за мъртъвци. Авоарите на Люба включвали около един милион лева, апартамент на столичния бул

Обявиха грипна епидемия и грипна ваканция в София

Обявиха грипна епидемия и грипна ваканция в София

Столична РЗИ обявява грипна епидемия на територията на област София-град от понеделник, 27 януари. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването. От днес, 24 януари, Регионална здравна инспекция – Велико Търново обявява грипна епидемия на територията на област Велико Търново. Регионална здравна инспекция – Благоевград обявява грипна епидемия

Ванга разваля прокобата над "Левски"

Ванга разваля прокобата над "Левски"

Ванга ще помага на играчите на "Левски" да счупят прокобата над тима. Вече 10 години "сините" не са спечелили нито един трофей. За да счупят каръка, играчите на Петър Хубчев решиха да потърсят помощ от пророчицата. Те посетиха храма на Ванга на Рупите в сряда следобед. Футболистите използваха почивния си полуден на лагера в Сандански

18,6 млн. за "Левски" на година

18,6 млн. за "Левски" на година

"Левски" няма как да съществува без финансовата подкрепа на собственика Васил Божков. Поне на този етап. Причината е, че издръжката на клуба е най-малко 18,6 млн. лева на година. "Към днешна дата санитарният минимум „Левски" да съществува е не по-малко от 1 550 000 лв. на месец - заяви изпълнителният директор Павел Колев

Момче загина при верижна катастрофа между три трамвая в София, 10 са ранени

Момче загина при верижна катастрофа между три трамвая в София, 10 са ранени

Сигнал за верижна катастрофа между три трамвайни мотриси в района на жк “Дружба“, бул. „Искърско шосе“ е подаден днес към 11.30 часа. Това съобщиха от МВР. По първоначални данни е загинало момче, пресичало в този момент релсите на ул. Искърско шосе“. В болнично заведение за преглед са откарани десет пътници от последната мотриса

Студът не плаши Кадиев

Студът не плаши Кадиев

Нито студ, нито минусови температури могат да изплашат артистът Александър Кадиев. Вечно усмихнат и зареден с настроение и шеги, водещият на "Преди обед" излезе да изпуши цигара пред сградата на БТВ. Добре екипиран и отнесен в разговор с колега, Сашо дръпна фаса и с бърза крачка се отправи обратно в пределите на телевизията

Майката на самоубилото се момче в двора на гимназия в Русе с трогващо послание

Майката на самоубилото се момче в двора на гимназия в Русе с трогващо послание

"Никой родител не може да се подготви за такава трагедия… и не трябва… Да надживееш детето си…". Така започва постът на Дани Колева, майка на ученика, който се самоуби преди дни в двора на Английската гимназия в Русе. Ето и цялото й послание:  „Благодаря на Вики за 15-те години които ни подари и сподели с нас

Мис Силикон влезе в "Откраднат живот"

Мис Силикон влезе в "Откраднат живот"

Боряна Миткова се похвали с нови, двойно по-големи гърди Еротичен модел с огромен бюст влиза в хитовия сериал "Откраднат живот". Това е Мис Силикон 2016 Боряна Миткова. Сексапилната брюнетка за първи път се снима във филмова лента. Боряна ще играе бившата любовница на богат мъж. Появата й ще бъде във втори епизод на новия сезон

15 години затвор за главния машинист в Хитрино, 10 за помощника му

15 години затвор за главния машинист в Хитрино, 10 за помощника му

Шуменският окръжен съд произнесе присъдата по делото срещу двамата машинисти, обвинени за трагедията в Хитрино през 2016 година. Главният машинист на влака Димитър Михнев получи 15 години затвор, а неговият помощник машинист – 10 г. Ще излежават наказанията си при първоначален общ режим, съобщава NOVA