Кралицата на комедията Стоянка Мутафова пред "България Днес": 97 г. живея като на кино!

Приятел
Автор: Лили Ангелова

Кралицата на комедията Стоянка Мутафова пред "България Днес": 97 г. живея като на кино!

Прави се на обесена, за да уплаши майка си и баща си

"97 години живея като на кино! И не, не ми се ходи "на другия свят", имам още какво да дам на тоя, на вас, на мен, на близките ми", сподели в последното си интервю Стоянка пред "България Днес".

Истинското й име е Стояна-Мария. Кръстена е на дядо си Стоян по майчина линия. "К" към името й добавят по погрешка в един театрален афиш на Народния театър. Актрисата тръгва към директора Николай Лилиев с молба да поправят грешката. Някой от колегите я среща и казва: "Недей! К-то носи щастие, ще имаш успех". Мария е на Дева Мария, за да я закриля. Родила се е много хилава, чакали я да умре. Някой посъветвал родителите й да я кръстят, да не си отиде некръстена. Но оживява.

Артистичните й номера започват в детските й години. Веднъж, когато родителите й я ядосали, тя решава да се направи на обесена за отмъщение. Омотава един колан около врата си и боядисва устните си в синьо. Баща й е шокиран, но баба й, която тя нарича Фелдфебела, хваща измамата. За луда глава като Стояна дори хармоничният брак на родителите й изглежда пълна скука. Имала приятелка, чиито родители се развеждали, и тя завиждала за изживяването. "А нашите си стоят женени и през ум не им минава да ме разполовят с помощта на съдията. Скука, позорна скука!"

Първата роля на Стоянка е на 13, играе с живо коте. Била с родителите си на почивка в Казанлък. Почиващи там театрали решават да поставят "Женитба" от Гогол в местното читалище. Режисьор е Петър Увалиев. Стояна, която мечтае да стане актриса, си измолва ролята на слугинчето. Моли Увалиев да играе с живо коте. За да блесне пред публиката, си измисля да падне на сцената в кулминационния момент от представлението. Макар че подобно нещо в пиесата няма.

Баща й, писателят Константин Мутафов, праща писмо до директора на Народния театър Владимир Полянов дъщеря му да не бъде приета в Държавната театрална школа. Трябва да сме много благодарни, че Полянов не го е послушал. По-късно Стоянка става студентка класическа филология в Софийския университет, когато решава против волята на баща си да кандидатства в новооткритата Театрална школа към Народния театър. Таткото е убеден, че емоционално лабилна, тя няма да успее като театрална актриса и че бъдещето й е с историята и археологията. Годините го опровергават.

Актрисата изиграва над 100 култови роли в театъра и киното. В личния си живот обаче Мутафова не е особено щастлива. Омъжвала се е три пъти - за Роберт Роснер, Леонид Грубешлиев и Нейчо Попов. От брака си с писателя и публицист Леонид има една дъщеря, кръстена на баба си Мария по бащина линия - известна писателка и поетеса. Мария (Муки) прави кратка театрална кариера, пише мемоарни книги за втория си баща Нейчо Попов и за майка си. Втората й книгата "Добър вечер, столетие мое" става хит. С помощта на продуцента Евгени Боянов красивата Муки я представя пред цяла България. В едно отдавнашно интервю комичката ни сподели, че предпочита да я наричат артистка, а не актриса: "Арт" на латински означава изкуство. Щом правиш изкуство, ти си артист. Актриса - това е занаят. А ние не сме само изпълнители. Аз никога не съм еднаква във всички представления - не в думите, но като поведение гледам да съм различна. Затова ми е смешно, когато мои колеги жени мислят, че е по-красиво и по те издига да те наричат "ак-триса"! А то е степен по-ниско.

Има купища прякори

Мутафова е жената с най-много прякори в гилдията. Това също е белег за популярност, за зрителска, колегиална и журналистическа любов. Ето част от тях: Муци, Муцата, Каката, Примата на Сатиричния театър, Комедийна прима, Тайфун с нежно име, Хулиганката на българския театър, Всенародна любимка, Грандамата на българския театър, Вечната Амбър, Фурията, Виелицата, Халата, Г-жа Стихийно бедствие, Осмото чудо на света, Първата дама на българския смях, Чарли Чаплин в рокля, Свещеното чудовище на Сатиричния театър, Диагнозата Мутафова, Осмото чудо. В свой репортаж немската телевизия ARD я нарече Българската кралица на комедията. Стоянка Мутафова получава най-високото държавно отличие - орден "Стара планина", на 80-годишнината си.

 

С Калоянчев основават Сатирата

Стоянка Мутафова известно време играе в Прага, после в Народния театър "Иван Вазов". Тя е сред основателите на Държавния сатиричен театър "Алеко Константинов", където работи до пенсионирането си през 1991 г. През 2001 г. получава наградата "Паисий Хилендарски", а през 2002 г. - орден "Стара планина" I степен. Снимала се е и в много филми, сред които "Точка първа", "Специалист по всичко", "Привързаният балон", "Кит", "Топло", "Пантуди", "Големите игри", "Стъклени топчета", "Рапсодия в бяло".

Че ще стане известна, й предрича една циганка. Стояна я среща, докато била студентка. Гледайки на ръката й, циганката казала: "Да знаеш, един ден ще бъдеш герой на мегдана. И кучетата даже ще те знаят."

Стоянка Мутафова официално е обявeна за осмото чудо на света още когато празнува 50 години на сцената през 1999 г. Притежава и нотариален акт за собственост на 50 кв. сантиметра от сцената на Сатиричния театър, с което се гордее, защото в този театър е минал животът й. Стоянка Мутафова е българската актриса с най-продължителен сценичен живот, с който тя би могла да конкурира великата Сара Бернар. И до последно - на 97 години, актрисата продължи да играе.

Стояна и Муки - като кучето и котката

Двете актриси - Стоянка Мутафова и дъщеря й Мария Грубешлиева, са винаги готови да се втурнат в живота. И двете са щури по домашните любимци, които често се джафкат и мяукат, но не могат да живеят един без друг. Те са като кучето и котката в българския фолклор - всяка срещу другата, двете срещу целия свят. Може би защото някога, когато се ражда Стояна, второто й име трябва да бъде Мария. Затова дъщеря й е не само плът от плътта и кръв от кръвта. Тя е част от духа Мутафов, дефиниран от бунта, женствеността, артистичността и непокорството. Двете се оглеждат в новата книга на Муки - "Добър вечер, столетие мое". Това е коронната роля на майката, но става такава и за дъщеря й Муки. Красива, неотразима, но и много самокритична, щерката на Стоянка малко преди книгата за Нейчо Попов "Клоун на Бога, изпратен на земята", тя се изтъркулва по стълбите между два етажа. Губи съзнание, но Господ я събужда. Защото я обича. "Слушаме се двете, обичаме се", обобщава Мутафова актуалните си отношения с момичето си.

"Бях убедена, че на бял свят ще се появи именно тя. Дълго време всички мислеха, че ще е момче - коремът ми растеше напред. Когато свекърва ми тръгнала да се хвали из София, всички възкликвали: "Не може да бъде", връща лентата назад майката.

И двете жени са убедени, че кармата им е да са заедно. Вероятно така е било в предишни, така ще бъде и в следващи животи.

Двете със Славка Славова спасяват осъден на смърт

Случва се по времето, когато Стоянка е женена за сина на Мария Грубешлиева, която пък е омъжена за българския писател и литературен критик Людмил Стоянов. Със Славка се познават от деца, тъй като летните им къщи в Княжево са в близост, играят заедно с общи приятели, сред които е и едно момче на име Жорж. След години т.нар. Народен съд по времето на Вълко Червенков осъжда Жорж на смърт заради буржоазния му произход. "Това ми съобщава Славка Славова и ме помоли да ходатайствам пред Людмил Стоянов да го спасят.

Аз обаче си дадох ясна сметка, че по-добре да възложим тази работа на Мери, тъй като тя бе по-чувствителна, милостива и имаше голямо влияние върху свекър ми. Решихме Славка да дойде у нас уж случайно и да ми съобщи, че наш приятел - Жорж - е осъден на смърт. Уговорихме се как тя трябва да реве, аз да припадна. Казах: "Славо, ако искаш да спасим Жорж, трябва да изиграем голямо театро!". И се получава. Мария Грубешлиева се вижда в чудо - коя по-напред да свестява, пита какво толкова е направило това момче. Стоянка й отговаря: "Казвам й, че нищо не е направил, просто семейството му е било буржоазно." Моли свекърва си да говори с Людмил Стоянов, ако може той нещо да направи, за да спасят Жорж. И го спасяват!

Мара Малеева я увещава за второ дете

Голямата актриса помни и друг случай - как на банкет седяла между Мара Малеева и Живков. "Първо ме подхвана Тато: "Много ядеш ма, Стояно, като тутманик си станала!". Вярно много ям! От другата ми страна Мара пък ме съветва: "Ама вие сте били само с едно детенце, ама това не е хубаво, защо не си родите поне още едно!". Обясних й, че ние, артистите, нямаме много време да раждаме и отглеждаме деца, много пътуваме, а тя: "Не! Трябва да си родите още едно!". Чул разговора им, Тодор Живков инициира издаването на Указа за насърчаване на раждаемостта.

Рекордьор по падания

Г-жа Стихийно бедствие държи рекорда по сполетели я на сцената инциденти и житейски премеждия. Най-зрелищното "каскадьорско" изпълнение на голямата актриса датира отпреди много години с премиерата на Сатирата "Баня" от Владимир Маяковски, когато полита и пада в оркестрината.

С глава цели греда на сцената по време на репетиция. "Както репетирахме една пиеса, испициентката сбърка - блъсна ме по-рано да излизам на сцената и в тъмнината нацелих с глава гредата", разказва актрисата. Оттогава дълги години е зле със зрението и разучава текста на ролите си с лупа. После се оперира и "проглежда". Друг път - пътувайки от Видин за София в спално купе, горното легло се стоварва върху нея. За радост на всички оживява. Чупи ръце, натъртва рамото си, Калоянчев пък за малко да й избие зъб по време на представление.

Младоци хвърлят око на шкодичката й

Колегите на актрисата си спомнят за едно дълго турне по Черноморието, в което участва и великата Стоянка Мутафова. Целият екип пътува с рейс, а актрисата ги следва навсякъде с новата си шкода - абсолютен лукс по времето на соца. За да я опази от апаши, всяка вечер актрисата очертава с тебешир паркираната пред поредния хотел кола. Младоци от техническия екип обаче хвърлят око на суперлуксозния автомобил и решават да го ползват за среднощните си воаяжи из черноморските кръчми. Само чакат Стоянка да се качи вечерта в хотелската си стая - и взимат шкодата. Призори пък я оставят на същото очертано място. Една сутрин обаче що да видят - върху очертаното с креда място е паркирала чужда кола! Тогава оставят автомобила в другия край на паркинга, вадят тебешира от жабката на колата и старателно го очертават. След това пък трият щрихите около старото място.

На сутринта - ни лук яли, ни лук мирисали, когато Стоянка Мутафова се запътва към мястото, където е паркирала предната вечер. Вижда тя там чужда кола, изпада в истерия и се развиква, че шкодата й е открадната. Момчетата от екипа й показват кротко паркирания на другото място непокътнат автомобил и я убеждават, че снощи тя е паркирала точно там. "Виж, нали си я очертала с тебешир!", казват. Явно, за да не я помислят за ку-ку, актрисата кротко сяда в колата си и отпрашва с екипа за следващия концерт.

И Малкоданска при Бея на солта

И Малкоданска при Бея на солта

Модерно осолена ще се прибере Гери Малкоданска от Миконос. Синоптичката посети ресторанта на турчина Нусрет Гьокче, по-известен като Бея на солта. Малкоданска, която почива на гръцкия остров с мъжа си Александър, се наслади на вкусна вечеря и лично осолено ястие от Нусрет. След шедьоврите на масата Гери се радва на разходка с яхта

Краси Радков и Коцето се надпиват

Краси Радков и Коцето се надпиват

Смях на поразия и алкохол на корем. Така може да бъде обобщен купонът на фолкпевеца Константин и актьора Краси Радков. Двамата се събраха на тежка софра. Наздравиците с пълните чаши уиски не спираха да валят една след друга. Коцето и актьорът на Слави Трифонов и за момент не бяха сериозни, а шегите бяха в запазения им стил

Готвач на Брад Пит влиза във "Фермата"

Готвач на Брад Пит влиза във "Фермата"

Готвил за холивудската звезда Брат Пит влиза във "Фермата". Майстор-кулинарят Илиян Кустев ще смени напълно амплоато. Готвачът, който може да се похвали, че е приготвял вкуснотийки за турския президент Реджеп Ердоган, принц Чарлз и Маргарет Тачер, ще захвърли черпака, за да цепи дърва. "Реших да участвам във "Фермата"

ДесиСлава: Не се грижа за здравето си

ДесиСлава: Не се грижа за здравето си

"Честно казано, не се грижа за здравето си. Аз съм от хората, които обичат да гледат другите да са добре, а себе си поставям на последно място." Това призна фолкпевицата ДесиСлава. Изпълнителката наскоро пребори КОВИД-19. След няколко отрицателни теста Деси вече е добре, ала продължава да пие имуностимуланти

Най-четени

Ако присъдата мине на всички инстанции:

Овчаров губи скъпарския си мезонет

Ако присъдата мине на всички инстанции: Овчаров губи скъпарския си мезонет

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов

Антония Първанова с маска и в колата

Антония Първанова с маска и в колата

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Доц. д-р Ангел Кунчев:

Дезинфектантите пребориха и 50% от заразните болести

Доц. д-р Ангел Кунчев: Дезинфектантите пребориха и 50% от заразните болести

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

Диляна Попова цял ден на бар на морето

Диляна Попова цял ден на бар на морето

Моделът купонясва с други мъже, Блатечки го няма Красавицата отсвири Ицо Хазарта Топмоделът Диляна Попова купонясва по цял ден на бар край морето, видя "България Днес". Красавицата прекарва лятото на любимия си къмпинг "Градина" край Созопол, където партито не спира ден и нощ. Шотове, смях, танци и сладка раздумка с приятели - така преминават

Брендо пусна палата си под наем

Брендо пусна палата си под наем

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12

Антония Петрова с бебето на яхта

Антония Петрова с бебето на яхта

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Халваджиян посети сина си на барикадите

Халваджиян посети сина си на барикадите

Активен участник в блокадата на Орлов мост е Бебо Халваджиян. Ексцентричният син на Маги е част от палатковия лагер и протестите срещу правителството. Бебо неведнъж заявява открито позициите си в социалните мрежи. Той сподели кадър от изгрева в събота сутринта над Орлов мост. Преди дни той влиза в словесна схватка в социалните мрежи с председателя

Алпиецът Йоан Тодоров:
Освобождаването дойде
като гръм от ясно небе

Алпиецът Йоан Тодоров: Освобождаването дойде като гръм от ясно небе

Йоан Тодоров беше смятан за една от трите бели лястовици на българските ски заедно с Алберт Попов и Камен Златков. 23-годишният талант вече не е част от националния отбор. Той ще трябва да финансира сам своята подготовка, ако иска да участва в състезания. Специално за "България Днес" многократният национален шампион разказа какво точно се е

Тризначка от Лондон: Цигански булгаре!

Тризначка от Лондон: Цигански булгаре!

И Господ да ходи по земята, няма да ви помогне, изригва Надежда Тези цигански булгаре умират от агресия и злоба. И Господ да ходи по земята, няма да ви помогне. С този коментар изригна от Лондон една от тризначките - Надежда. Думите блондинката написва в личния си профил във фейсбук. Поводът за острия коментар е молбата на мадамата за работа в

Най-красивата БГ студентка Габриела Славчева: Гаджето ми ме малтретираше!

Най-красивата БГ студентка Габриела Славчева: Гаджето ми ме малтретираше!

Жени, не си мълчете за домашното насилие КОЯ Е ТЯ Габриела Славчева е носителка на титлата "Мис България Юнивърсити" 2018. На 22 години е, родом от Монтана. Изучава "Молекулярна биология" в Софийския университет. Kак най-красивата родна студентка се озова в борба за титлата "Мис Левски Г" при Слави Трифонов и през какви житейски трудности е

Най-коментирани

Никол пъчи дупе в Сейнт Лусия

Никол пъчи дупе в Сейнт Лусия

Никол Шерцингер продължава обиколките из райските места по света. Певицата се е отдала на тотална почивка това лято заедно с гаджето си Том Еванс. Този път двойката е на карибския остров Сейнт Лусия, където Никол се излежава на хамак върху самото море. Бившето гадже на Григор Димитров отново не пропусна да се похвали с пищните си форми и апетитно

Мегз супер секси

Мегз супер секси

Мегз нажежи мрежата до бяло с поредна провокативна снимка. Миглена Каканашева се пусна по микроскопични прашки и незакопчана риза - а отдолу нищо! Дизайнерката прикри гола гърда със стъклена чаша. "Жадна съм... за себе си", пише Мегз палаво. А вие жадни ли сте? И да не сте - лято е! Важно е човек да е добре хидратиран

Вожняцки с мъжа на море

Вожняцки с мъжа на море

Бившата тенисистка Каролин Вожняцки отмаря със съпруга си Дейвид Лий в Италия. Двамата са на море в курорта Портофино, където датчанката бе издебната от папараци. Каролин е в семпъл черен бански и демонстрира страхотна фигура. Наскоро тя се отказа от тениса, за да се отдаде на семейството. "През последните месеци разбрах

Най-големия бюст си остава

Най-големия бюст си остава

"Няма да си увеличавам гърдите повече." Това разкри притежателката на най-големия бюст в България Кристин Каменова. Блондинката наля по 1000 кубика във всяка гърда. Месеци след операцията тя планираше да надуе още повече циците си. Ала се отказва. "Няма да участвам в конкурса "Мис Силикон", казва Каменова

Луис Реднап секси на 45 г.

Луис Реднап секси на 45 г.

Луис Реднап показа страхотно тяло на 45 години. Бившата съпруга на футболиста Джейми Реднап стартира свой блог за мода и лайфстайл. За да промотира новия си проект, певицата се разсъблече и остана само по бельо. "След като се присъединих към развлекателната индустрия преди малко повече от 20 години, имах късмета да работя с едни от най-добрите

Рени разцъфна като роза

Рени разцъфна като роза

Легендата на българската попфолк музика Рени цъфна като алена роза. Певицата показа перфектното си тяло облечено в бански с розови цветчета. Вечно усмихнатата изпълнителка се чувства видимо добре в кожата си и съветва феновете си да бъдат себе си. "В свят, в който можете да бъдете всичко, което поискате, БЪДЕТЕ СЕБЕ СИ!", пише Рени

Ивет плаче за любимия Болт

Ивет плаче за любимия Болт

Ивет Лалова плаче за любимото си куче Болт. Чаровният лабрадор почина на 9 години и спринтьорката изля мъката си по него. "Да ти кажа "Сбогом" вчера беше най-трудното нещо, което някога ми се е случвало - пише Лалова. - Ти се появи в живота ни преди 9 години и два дни и винаги беше до мен - в моменти на щастие и сълзи

Лили Клюкарката с изкъртен зъб

Лили Клюкарката с изкъртен зъб

От кофти четка за зъби се оплака Лили Ангелова, по-известна в светските среди като Клюкарката. Оказва се, че мощна електрическа четка откъртва ръбче от зъб. Лили се жали също и че венците й започват да кървят. Надареното маце раздава непоискани съвети на феновете си какви точно четки да използват и да внимават с мощността на електрическите такива

И Малкоданска при Бея на солта

И Малкоданска при Бея на солта

Модерно осолена ще се прибере Гери Малкоданска от Миконос. Синоптичката посети ресторанта на турчина Нусрет Гьокче, по-известен като Бея на солта. Малкоданска, която почива на гръцкия остров с мъжа си Александър, се наслади на вкусна вечеря и лично осолено ястие от Нусрет. След шедьоврите на масата Гери се радва на разходка с яхта

Шият достойнството на Пластун

Шият достойнството на Пластун

Бившият играч на "Лудогорец" Игор Пластун получи контузия на най-свидното си в Белгия. Защитникът в момента играе за "Гент", а в 63-ата минута на двубоя срещу "Сент Трюйден" се сблъска с вратаря на своя тим - Томаш Камински. Защитникът беше заменен моментално, а клубните лекари се наложи да шият интимните части на украинеца

Фенове налазиха комик на плажа

Фенове налазиха комик на плажа

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка

Коронавирусът няма сезонен характер, без необходими мерки втората вълна в неизбежна

Коронавирусът няма сезонен характер, без необходими мерки втората вълна в неизбежна

Пандемията не показва сезонен характер и ако здравните власти не вземат необходимите мерки, втората вълна е неизбежна. Това заявиха от Световната здравна организация. В световен мащаб заразените вече са над 20 милиона. Днес се очаква Гърция да обяви нови мерки в борбата срещу коронавирусната инфекция

116 са новозаразените с COVID-19 у нас, 12 са починали за денонощието

116 са новозаразените с COVID-19 у нас, 12 са починали за денонощието

116 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа. Това показват данните в Националната информационна система. Така общият брой на потвърдените случаи става 13 512 . Направените PCR тестове за изминалите 24 часа са 3667. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е

Тита показва прелести по бански

Тита показва прелести по бански

Певицата Тита публикува своя снимка по бански в инстаграм профила си. Родната певица е решила да прекара горещите летни дни на плажа, а на коментарите под снимката феновете й не пропускат да я поздравят.  "Красота", "Уникална" и "Русалка" са само част от коментарите под снимката на изпълнителката на песента "Антилопа"

Бандерас на 60-годишнината си: Заразен съм с коронавирус

Бандерас на 60-годишнината си: Заразен съм с коронавирус

Навръх 60-годишния си юбилей рождения си ден актьорът Антонио Бандерас съобщи, че се е заразил с новия коронавирус, предаде Ройтерс. „Искам да обявя официално, че днес, 10 август, съм принуден да празнувам 60-ия си рожден ден при карантина, като съм с положителен тест за болестта Ковид-19, причинена от коронавирус”

Тейлър Суифт запази челната си позиция в класацията на "Билборд" за албуми

Тейлър Суифт запази челната си позиция в класацията на "Билборд" за албуми

Певицата Тейлър Суифт за втора поредна седмица е начело в класацията Билборд 200 за албуми, съобщи сайтът на изданието. По данни на Нилсен Мюзик албумът "Folklore", който изпълнителката издаде изненадващо на 24 юли, запазва първенството си със 135 000 продадени еквивалентни единици за периода на отчитане, предава БТА

Кристо оплита спагети с другар

Кристо оплита спагети с другар

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

53 са новите случаи на COVID-19 у нас, двама са починали за денонощието

53 са новите случаи на COVID-19 у нас, двама са починали за денонощието

53 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа. Така общият брой на потвърдените случаи става 13 396, от които 5177 активни. За последното денонощие са направени общо 1275 PCR теста. Това показват данните в Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е

134 са новозаразените с COVID-19 у нас, 3-ма са починали

134 са новозаразените с COVID-19 у нас, 3-ма са починали

134 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа. Броят на заразените е с 61 по-малко от вчера. Това показват данните в Националната информационна система. За последното денонощие са направени общо 3 612 PCR теста. Така общият брой на потвърдените случаи става 13 343, от които 8 567 активни

Антония Петрова с бебето на яхта

Антония Петрова с бебето на яхта

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта