Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7953898 www.bgdnes.bg

Руис: Искам трети мач срещу Джошуа

Антъни Джошуа вече е двукратен световен шампион по бокс в тежка категория, след като победи по точки Анди Руис в 12-рундов мач-реванш в Саудитска Арабия. Шест месеца след изненадващото поражение от мексиканеца, британецът изнесе един урок по тактика и отново се качи на трона, предаде Би Ти Ви.

"Всичко опира до подготовка. Ако един ден издам книга, ще говоря за моята кариера. Важен е опитът. Животът е като скоростно влакче. Какво искаш да правиш? Да се предадеш? Да се откажеш? Искам да благодаря на Господ.", каза Джошуа.

Реклама

"Свикнал съм да нокаутирам хората, но в предишния мач аз пострадах. Затова отдадох заслуженото на Руис и казах, че ще се поправя следващия път. Изключително много уважавам Анди. Целият ни спорт се отнася до това да нанасяш и получаваш удари. Аз не си промених характера. Както казва нашата поговорка: "Остани гладен, бъди скромен". Аз към гладен и скромен. Много съм емоционален след победата. Тя е за публиката, за целия британски бокс. Победата е тяхна и заедно написахме историята. Искам отново да се изправя срещу Анди Руис на ринга, тъй като е много талантлив", добави световният шампион.

Анди Руис призна, че не е бил добре подготвен за мача, но вече мисли за трети сблъсък с Антъни Джошуа.

"Искам трети мач срещу Антъни Джошуа! Няма да се извинявам, защото Ей Джей беше по-добрият, това беше неговата вечер. Разиграваше ме отлично, движеше се, аз го гоних. За третия мач ще бъда в най-добрата си форма, ще бъда по-отдаден, ще тренирам повече с екипа си. За този мач тренирах сам. Благодаря на всички, които ме подкрепяха тук тази вечер", каза Руис.

С победата си Антъни Джошуа спечели около 50 млн. долара, а Руис "скромните" 12 млн. долара.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама