Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7961572 www.bgdnes.bg

Мариус слиза от сцената

Приключва десетилетието 

След големия спектакъл другата седмица Курки казва "чао" поне за половин година 

Мариус Куркински слиза от сцената! Това е!

Най-известното име на моносцената у нас планира да направи голямата стъпка още тази година.

След грандиозното събитие другата седмица, сборът от негови моноспектакли, които е играл през годините, ще дойде ред за оттеглянето от сцената.

Реклама

Но феновете на Курки да не тъжат, защото това още не е голямото оттегляне. Това няма да е краят на една ярка кариера. Това е само временна почивка, но тя ще бъде доста дълга.

По план няма да видим Мариус, поне на театрална сцена, кажи-речи половин година. До края на пролетта на 2020 г. е решил Мариус да не играе. Защото тази година той навършва 50, а това е една сериозна възраст. Има нужда от по-дълга почивка, в която да си събере мислите, да презареди батериите, да се подготви за следващите 50!

Но най-вече Мариус иска да отдели повече време на баща си и брат си. Както актьорът режисьор обясни пред "България Днес", той планира да отделя повече време на най-близките си роднини, които да прекарват в разходки край морето на Варна. Мариус ще опита да навакса изгубеното време през годините за общуване с брат си и баща си, което, както сам признава, е прахосал.

"Спасението за човека е невъзможно, ако продължава с хищническото чувство на възрастен да израства и така да остарява. С мъдростта, която придобива, трябва да прави един поклон към детето. Единствено така е възможно смирението. Ако съм достоен въобще да употребявам тази дума "смирение". А аз не съм достоен", казва Мариус.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама