Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7962276 www.bgdnes.bg

От "Лудогорец" признават: Най-тежкият жребий!

"Лудогорец" ще мине два пъти през пъкъла на стадион "Георги Аспарухов" в рамките само на няколко дни в началото на март. Това отреди жребият за Купата на България, теглен вчера в столицата.
Шампионите първо ще гостуват срещу "Левски" на "Герена" в четвъртфинален мач за Купата на страната на 3, 4 или 5 март. След това на 6, 7 или 8 март по програма е двубоят за първенство от Първа лига между "Левски" и "Лудогорец". Този период от сезона се очертава като решаващ за амбициите и на двата клуба, които в момента оглавяват класирането в шампионата.


"Изтеглихме възможно най-тежкия жребий - заяви членът на селекционния съвет на "Лудогорец" Димитър Божкилов. - Ще се борим, за да победим. Събират ни се два поредни мача с "Левски" в София, но не мисля, че това ще окаже влияние.
Подготвени сме да играем в такъв цикъл. Няма да ни е леко. Това са тежки гостувания и ще се подготвим по най-добрия начин. По-добре щеше двубоят за Купата на България да е в Разград, но такъв е жребият."
Божкилов коментира и предстоящият мач от турнира Лига Европа срещу "Ференцварош". Дори една точка в този двубой ще прати "орлите" в елиминационната фаза.
"Селекцията на "Лудогорец" не зависи от мача в четвъртък с Ференцварош - твърди Божкилов. - Ние работим по подбора на футболисти непрестанно и това не зависи от този мач. Важно е каква ще бъде конкретната ситуация на трансферния пазар и възможностите, които ще се отворят пред нас. Продължаваме да се борим всички във всички турнири, те са важни за нас. Мачове като този срещу "Ференцварош" играем вече от 7-8 години. Смятам, че ще се представим по достоен начин в Лига Европа."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама