Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7962305 www.bgdnes.bg

Белодробно страдание уби ученичката от Враца

Белодробно страдание, което се е развило много бързо, е причината за смъртта на 13-годишното дете, починало в училище във Враца в понеделник.

Първоначалните данни от аутопсията на момичето водят до заключението, че именно това е причина за леталния изход, съобщават от Окръжната прокуратура – Враца.

Реклама

По повод смъртта на момичето от училище „Христо Ботев“ – гр. Враца, в Окръжна прокуратура – Враца е образувано досъдебно производство, в рамките на което се извършват множество процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели и назначаване на експертизи.

Родителите, близките, ръководството на училището и съучениците на детето твърдят, че то не е боледувало. Вероятно болестта се е развила мълниеносно, смятат специалисти.

В училището е обявен двудневен траур. С децата от класа работят психолози.

От двустранна хеморагична пневмония през ноември в София почина и 3-годишно дете. При случая с Александър, чиито родители обиколиха три столични болници преди синът им да издъхне, пневмонията е била причинена от вирусна инфекция. Заради нея възникнали и допълнителни усложнения - тежки двустранни кръвоизливи в надбъбречните жлези.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама