Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7963702 www.bgdnes.bg

Най-силният българин Мариян Димитров: Ще издърпам 110-тонен локомотив!

Искам да тегля самолет и кораб

"Ще издърпам сам с голи ръце 110-тонен локомотив. Мисля, че ще се справя и няма да имам проблем."

Това обяви пред "България Днес" най-силният българин Мариян Димитров. Пловдивчанинът, който няма конкуренция и на Балканите със своята мощ в силовите спортове, издърпа 45-тонен трамвай сам в риалити шоуто "България търси талант" и така постави рекорд не само за България, но и за целия Балкански полуостров.

Реклама

Въпреки уникалното и невиждано по нашите географски ширини постижение и подкрепата на публиката полицаят от Пловдив не бе допуснат до финала. На него Любен Дилов, Екатерина Евро, Славена Вътова и Ицо Хазарта пратиха тъмнокож мигрант, който танцува и знае български.

"Сам издърпах трамвая 18 метра. Настилката беше много неподходяща, с чакъл, пясък и камъни. Стъпих на един камък и за малко да си счупя крака. Но пак успях! Контузих си кръста, но вече болката отшумява. Важното е, че не се стигна до тежки последици", щастлив е Мариян.

"Сега съсредоточавам силите си в това ново предизвикателство с локомотива. Чакам да дойде пролетта и времето да се затопли. Вярвам, че 110 тона няма да ми се опрат. А и в локомотива няма онези спирачки и задвижващи лагери, както в трамвая. Ще мога и да тренирам, преди официално да го направя", сподели пред вестника служителят на реда.

След локомотива Мариян обмисля и още по-сериозни предизвикателства.

"Надявам се да имам възможността да издърпам и самолет. Световният рекорд държи канадец със 188-тонна машина, но у нас няма такъв самолет. А искам да атакувам този рекорд! Нашите самолети са около 50 тона, но ако се вкарат военни джипове и други тежести, ще натежат още", коментира още Димитров.

За "десерт" балканският Херкулес готви още по-грандиозно начинание.

"Искам да тегля и кораб. Михаил Кокляев издърпа такъв настрани 4 метра, което е рекорд в Русия", разкрива още Мариян.

Реклама
Реклама
Реклама