Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7972316 www.bgdnes.bg

Мръсният въздух повали Демби

Астма го мъчи в софийския смог, диша с 30% от дробовете

След 4 г. Димитър Вучев дава запис от камерите в къщата си по делото за дрога

И представителите на ъндърграунда не са застраховани от софийския смог! Мръсният въздух в столицата повали на легло сочения за наркобос Димитър Вучев-Демби, научи "България Днес". Превишените стойности на фини прахови частици се отразяват на крими героя, който и без това страда от астма. Заради здравословните си проблеми Демби излиза в болничен и отлага поредното заседание по наркоделото срещу него. С представянето на документа защитникът Иван Антонов отбелязва, че клиентът му диша с едва 30% от дробовете си.

Реклама

За да се пречисти със свеж полъх, Демби редовно се качва до Черни връх. Той обича да катери Витоша в компанията на съпругата си Милена и децата, става ясно от снимки в социалните мрежи. Освен с физическите активности Вучев се хвали и с шпагат пред хижата на върха на планината. Въпреки че живее в полите на Витоша, пелената със смога достига и до къщата му в столичния кв. Симеоново.

Демби е на подсъдимата скамейка заради коноп и прекурсори за близо 15 бона, намерени при тараш именно в палата му. Дрогата е открита чак при повторното претърсване. При първата акция ченгетата не откриват нищо незаконно. Понеже се стъмва, отлагат действията за следващата сутрин. Според Вучев през нощта някой е подхвърлил наркотиците, защото къщата не е запечатана по правилата.

Пет години след полицейската операция мистерията откъде се е взела дрогата е на път да бъде разгадана. Наскоро Вучев предава на магистратите записа от видеокамерите в дома си. През цялото време твърдеше, че не може да го намери. Сега явно го е открил, коментират от прокуратурата. Ценните кадри са предадени на флашка, но стопаните поясняват, че имат и оригинала, който е на диск.

Веднага щом се озовават в Софийския градски съд, съдия Иван Коев назначава техническа експертиза на записите. Вещо лице тръгва да ги изследва дали са манипулирани и какво съдържат, но изниква пречка. Оказва се, че файловете са защитени с парола. Експертът иска кода за достъп и магистратите указват на Демби да го даде заедно с техническата документация на апаратурата. Ще я предоставим паролата, някакво ЕГН беше, разкрива адвокат Иван Антонов.

Дали спецакцията е проведена по закон, продължава да е основният проблем в процеса. Съдът още прави опити да издири едно от поемните лица, които са присъствали, за да гарантират спазването на процедурите. Васил Нисторов остава неоткриваем за призовкарите и не е открит за разпит.

Злополучната акция остава трайни неприятни спомени за семейство Вучеви. Те се оплакват, че по време на тараша за дрога ченгетата са използвали следово куче, което нахлуло в аквариума на морското свинче и го сдавило. Инцидентът се случил пред двете деца на Вучеви, които видели с очите си как четириногото напада любимеца им. След това малчуганите изпаднали в шок и преживели голям стрес, разказват родителите им.

Реклама

На едно от последните заседания по делото Демби продължава да пита за починалия гризач. Той задава въпроси за инцидент при претърсването. "Имаше морско свинче, може с него нещо да е станало заради полицейското куче", спомня си очевидец. Един от полицаите признава, че е останал на пост в патрулка, но с колегата му са дебнели само от едната страна на къщата.

Освен за наркотиците Димитър Вучев се сдобива и с обвинение за нападение над униформен. Според разследващите в суматохата Демби се обадил на половинката си: "Хванаха ме, чисти всичко". Той бил вързан с белезници, но успял да включи джиесема си на високоговорител. Като чул това, полицай Светослав Гигов запушил устата на задържания, но той успял да го ухапе по лявата ръка. Служителят на реда си вади медицинско за лека телесна повреда и става граждански ищец по делото.

По случая с дрогата са погнати още жената на Демби - Милена, Любомила Колева и Теодор Бакалов. През февруари т.г. подсъдимите дами се признават за наркодилърки и сключват споразумения. Половинката на Демби прави сделка с прокуратурата за 1 година и половина условно с 3-годишен изпитателен срок. Любомила отнася 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Заради предишни условни наказания Вучев и Бакалов не могат да сключат сделки с прокуратурата и делото срещу тях остава по общия ред. Разследващите настояват четиримата да бъдат пратени в спецсъда като организирана престъпна група, но магистратите не намират доказателства за такава.

Гадже превъзпитава сина му

На крилете на любовта се носи синът на Демби - Мигел Вучев. Преди година 21-годишният младеж тръгва по стъпките на именития си татко и попада зад решетките за грабеж. Той е обвинен, че заплашил таксиджия, свил му 25 лева и му задигнал колата. Жълтият автомобил е открит по-късно зарязан и очукан на паркинг в Студентски град. Наследникът на Демби признава вината си и се отмъква с 1 г. и половина условно. Проблемите с Темида може и да са вкарали младежа в правия път. Той е забил красива мадама, с която споделят влюбени снимки във фейсбук.

Реклама
Реклама
Реклама