Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7973869 www.bgdnes.bg

Детето, блъснато от кола на НСО, е контактно и стабилно

Детето, което беше блъснато от кола на НСО снощи, е в тежко, но стабилно състояние. Това съобщи д-р Славчо Близнаков, изпълнителен директор на УМБАЛ "Св. Анна" на извънреден брифинг тази сутрин.

14-годишното момче е с черепно-мозъчна травма, мозъчен отток, мозъчна контузия. То обаче е в съзнание, адекватно е. Има тежка лицево-челюстна травма - счупен нос и избити зъби, предават от БНТ.

Реклама

Детето е със счупена предмишница, гръдна и коремна травма, които са под наблюдение, тъй като може да предизвикат усложнения, обясни д-р Близнаков. По думите му, именно гръдната и коремната травма са най-притеснителни за медиците към момента.

Изпълнителният директор на болницата допълни, че екипите на "Света Анна" са в непрекъснат контакт със специалистите от "Пирогов", които са лидери в детската травматология и при необходимост ще бъдат направени консултации за състоянието на детето.

Сигналът за ПТП е постъпил в 19:55 ч. снощи, детето е постъпило в Спешно отделение в 20:10 ч. и веднага е било хоспитализирано. Направени са му всички необходими изследвания и е приведено към лечение, допълни д-р Близнаков.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама