Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7974775 www.bgdnes.bg

Прецакват с пенсията брата на Максим Генчев

Като млад спасява 88 души, взима 13 лв.

Щях да запаля администрацията, спряха ме в последния момент, казва режисьорът

"Годишната добавка към военноинвалидната пенсия от 175 лв. на брат ми, който преди 40 г. спаси от пожар, с голи ръце 88 спящи войници в помещението по време на караулната си смяна... и обгоря! Амин!"

Реклама

Така се ядосва Максим Генчев, и с право. Режисьорът на филма за Левски показва и снимка на въпросната годишна добавка - 13 лв. и 20 ст. До двете банкноти от по 5 лева се виждат два бонбона и шепа солети. Наистина е "Амин!" положението.

"Военноинвалидната му пенсия лани беше 205 лв., после излезе постановление за преоценяване на пенсиите, ако помните, и му намалиха с 30 лв., тъй като не пазили архива отпреди 40 г. за ТЕЛК, а брат ми не пазел копието... Тогава щях да запаля администрацията, но брат ми каза "Твоят живот не струва 30 лв." и ги спаси от разправата", разказва Максим Генчев и дава да се разбере, че наистина е на ръба.

Няма помощ и от въпросните близо 90 човека, които брат му е спасил към днешна дата. "Може би ако знаят и са живи, ще му помогнат, но в тази бедност всеки се е свил и си чака края сам", с тъга отбелязва режисьорът.

И въпреки че наближават коледно-новогодишните празници, Максим Генчев не скача от радост.

"Вече ме заливат вълни от коледни пожелания. Моля, нека се разберем! Тази Коледа свързвам единствено и само с Рождеството Христо Ботево! Не хабете време и усилия за елхи, чаши и еленчета! Който наистина ме цени като РОДОЛЮБЕЦ и РЕЖИСЬОР, да бъде така любезен да подкрепи неистовите ми усилия от нищо да създам нещо - ИГРАЛЕН ФИЛМ ЗА БОТЕВ! Искам масово хората да се трудят наравно с мен! По малко от всеки!!! ЖИВ Е ТОЙ!", призовава за дарения за нов филм режисьорът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама