Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7975561 www.bgdnes.bg

"Юнайтед" и "Интер" дебнат "Лудогорец"

Кошмарни съперници чакат "Лудогорец" в елиминациите на Лига Европа. Българският шампион се класира за шестнадесетинафиналите след равенство 1:1 с "Ференцварош" в Разград. "Орлите" завършват втори в групата след "Еспаньол" и ще са непоставени при жребия в понеделник. В него ще се включат отпаднали от Шампионската лига отбори, сред които има куп грандове. "Лудогорец" може да играе с отбори като "Интер", "Манчестър Юнайтед", "Порто", "Севиля", "Бенфика", "Арсенал", "Аякс", РБ "Залцбург". Повечето от тях се представиха силно в Шампионската лига, но завършиха трети в групите си. Сред по-приемливите евентуални съперници за "Лудогорец" са "Селтик", "Базел", "Еспаньол" и "Брага". Най-преодолими изглеждат отборите на "Истанбул ББ", "Малмьо", ЛАСК, "Гент". Мачовете ще се играят на 20 и 27 февруари, а българският шампион ще може да посрещне съперника си на стадиона в Разград.

В лагера на "Лудогорец" част от футболистите се надяват на голям отбор, докато треньорите искат преодолим съперник. "Радостно е, че успяхме да излезем от групата - каза защитникът Георги Терзиев. - Не знам все още кои отбори се класират, но искаме да бъде голямо име, за да напълним стадиона и да изиграем престижен мач."

Реклама

"Имам увереност и самочувствие - продължи в същия дух голмайсторът срещу "Ференцварош" Джоди Лукоки. - Фокусиран съм изцяло върху представянето си с отбора на "Лудогорец". За отбора е добре, ако играем срещу голямо име в следващата фаза. Няма да е лесно срещу "Манчестър Юнайтед", но защо не? Не трябва да се страхуваме от големите отбори."

"Доволен съм, че излизаме от групите, единствено не съм доволен от последна секунда на срещата с "Ференцварош", когато допуснахме гол - каза вратарят Пламен Илиев. - Изчаквахме да си свършим работата и не сме дискутирали кой искаме да ни се падне."

Срещу "Ференцварош" българският шампион формално бе воден от помощник-треньора Алекси Желязков, тъй като старшият Станислав Генчев все още няма необходимия лиценз, за да ръководи отбор на такова високо ниво. В предстоящите шестнадесетинафинали наставник отново ще се води Желязков.

"Резултатът и класирането ни са справедливи - коментира Станислав Генчев. - Старанието и желанието на футболистите бяха много големи. Всички сме много щастливи, че се класирахме. Всички бяхме на мнение, че сме в една от най-тежките групи. Щастливи сме, че успяхме да се класираме в следващата фаза. Надявам се да ни се падне отбор, който да можем да отстраним."

Треньорът на "Ференцварош" Сергей Ребров похвали футболистите за играта си въпреки негативния резултат и отпадането. През първото полувреме "Лудогорец" имаше невероятен късмет, след като реферът не отсъди дузпа за очевадна игра с ръка на Сисиньо в наказателното поле на "орлите". Малко по-късно съдбата отново се усмихна на българите, след като унгарците уцелиха греда. "Играхме добре, създадохме много положения, но не успяхме да вкараме достатъчно голове и да победим - каза Ребров. - Имаше стопроцентова дузпа за нас. Горд съм с играчите и с начина, по който се представиха в този мач."

Реклама
Реклама
Реклама