Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7976178 www.bgdnes.bg

1 бон глоба за пияния Джамбазки

Господи, ще простиш ли грешния евродепутат!

Фирканият политик: Срамувам се!

Какво са 1000 лв. глоба за един пиян евродепутат?! Нищо работа! Нали затова народът ги избира, за да имат парички, с които да си поркат и мезят до насита. Тази истина потвърди и пияният евродепутат Джамбазки, на когото не му пука и си кара количката фрашкан с пормили в кръвта и еврозаплата в джоба..

"Случаят с хванатия пиян зад волана Ангел Джамбазки ще удари сериозно по реномето на евродепутата от ВМРО, но в ситуацията няма никакво прикриване от страна на властите". Това обяви пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов.

Реклама

Случаят е от 7 декември, но за него стана ясно едва в четвъртък вечерта. По време на засилените заради студентския празник полицейски проверки край Самоков Джамбазки е спрян.

По неофициална информация дрегерът на място отчел 1,5 промила алкохол. Джамбазки настоял за кръвна проба, която по-късно отчела 1,08 промила - с 12 стотни под прага за наказателна отговорност.

"Думата "разочарование" е много малка, винаги съм го харесвал като политик, много работа е свършил за България. Както казват българите, власите накрай Дунава се давят - с такъв подобен инцидент си нанасяш такава щета, че не знам дали ще се възстанови", коментира министър-председателят.

Борисов бе категоричен, че служителите на МВР в случая са направили всичко, което се очаква от тях по закон - спрели са Джамбазки, направили са му проба с дрегер и след това са го придружили за кръвно изследване.

Паралелно с тежките думи от премиера още по-сериозни думи към Джамбазки отправиха и от "Атака" в парламента.

"Защо пет дни е крита информацията, че Ангел Джамбазки е заловен да шофира пиян? Защото партийният му шеф е вицепремиер?" Това попита на брифинг в парламента зам.-председателят на партията Десислав Чуколов.

Реклама

По думите му не е ясно колко време след установяване на нарушението е взета кръвната проба на Джамбазки и защо пет дни по-късно не е ясен резултатът от нея.

Чуколов коментира, че има информация, че изследването е правено във ВМА, подопечна на военния министър Каракачанов, който е и партиен шеф на Джамбазки. "Кръвната проба трябва да се даде до 120 минути. След колко време е взета кръв от Джамбазки?", настоя да разбере депутатът.

Зам.-председателят на партията призова премиера Борисов да обяви публично дали Джамбазки все още е любимият му политик, или се разграничава от поведението му и ще назначи разследване, което да информира обществото за всички факти около провинението на евродепутата.

"Джамбазки беше конкурент на кандидата на ГЕРБ на изборите в София и в момента е евродепутат от друга група, поради което няма основание да се разграничавам от него. Знаете, че аз капка алкохол не пия и съм изключително голям противник на всеки, който си позволи да пие и да се качи да кара", категоричен беше Борисов.

По думите на Чуколов наказанието за шофиране с 1.5 промила алкохол е 3 години затвор, "а сега с трикове се мъчат да направят така, че да плати 1000 лв. глоба – нищо на фона на огромната заплата, която получава".

От своя страна Ангел Джамбазки призна за постъпката си и обяви, че се срамува от нея.

"Беше безотговорно от моя страна и съжалявам. Направих неразумно решение. Според мен количеството не беше много, но показа нещо друго. Това е малкият дявол, че завърши с проверка и наказание, каквото ще последва като всеки български гражданин. Ще приема наказанието, каквото и да е. Важното е, че когато се пътува, да не се сяда зад волана, когато човек е пил. Това мога да кажа, срамувайки се", обясни още Джамбазки.

Реклама
Реклама
Реклама