Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7979721 www.bgdnes.bg

Демби пласира календар със Сталин

В пласьор на комунистически календари за идващата 2020 г. се е превърнал подземният бос Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". Календарът, който Демби предлага, е дело на Българската комунистическа партия, която заедно с още няколко подобни организации се бори за честта да бъде единствен представител на автентичната лява идея у нас.

Както си му е редът, феновете на световната революция са илюстрирали повече от подобаващо своя календар. Графиката с месеците е разположена на фона на портретите на великите комунистически вождове Ленин и Сталин. Между тях е изтипосан и гербът на СССР, тачен като светиня от всеки правоверен комунист по света.

Реклама

Уникалното издание според запознати се разпространява предимно очи в очи при сбирките на партийните ядки. По-модерните комунисти, които са в час с технологиите, могат да си го поръчат и чрез фейсбук страницата на БКП. Цената е едва един лев, но без включени разходи за доставка.

В своеобразен пласьор на уникалния календар се е превърнал и Демби, показва профилът му в социалната мрежа. От публикацията на подземния бос става ясно, че той предлага стоката на двойна цена - по два лева за бройка. Поведение, което е нетипично за истинския борец против капитализма.

Макар и фейсбук публикацията му да го вкарва в ролята на спекулант, Димитър Вучев отдавна е фен на лявата идея.

Подземният бос не крие, че споделя идеите си за социална справедливост и нужда от класова борба в защита на угнетените от западните капиталисти работници в България. В знак на подкрепа той дори си татуира на рамото портрета на Сталин. Веднага след като е готова картината, Вучев се хвали пред приятелите си във фейсбук. Друга негова снимка показва, че образът на Бащата на народите, прочул се с избитите милиони свои поданици, не е единственият соцсимвол по тялото на Демби. На двата му лакътя присъстват и двата основни символа на комунистите - сърп на левия и чук на десния.

Преди време Демби има намерение да кандидатства за член на БСП, твърдят запознати. Впоследствие Вучев преориентира симпатиите си към истинските БГ комунисти и дори призна в свое интервю пред "България Днес" че гласува за БКП.

"Искам комунистите да се върнат на власт, за да се построи нещо в държавата. Те имат много добри програми за управление и икономическо развитие, които са действали безотказно в периода на 50-70-те години на миналия век", мотивира се той.

Реклама
Реклама
Реклама