Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7979845 www.bgdnes.bg

"Барса" се жалва от рефер

Президентът пуска официално оплакване

В лагера на "Барселона" са бесни от съдийството при равенството 2:2 в гостуването на "Реал Сосиедад". Каталунците можеше снощи да бъдат изместени от върха в испанското първенство при победа на "Реал" (Мадрид) във визитата на "Валенсия". Претенциите на "Барса" са за задържане на Жерар Пике в наказателното поле на "Сосиедад". Ситуацията се разигра в 92-Рата минута, но реферът Андухар Оливер дори не се допита до системата ВАР. Според всички анализатори съдията е трябвало да отсъди дузпа за каталунците. В почти идентична ситуация Оливер отсъди наказателен удар за домакините още в 10-ата минута.
Президентът на "Барселона" Джосеп Бартомеу ще напише официално оплакване до президента на Испанската федерация Луис Рубиалес относно съдийството в мача. Шефът на каталунците ще попита Рубиалес защо не е използван ВАР при ситуацията срещу Пике.
Треньорът на каталунците Ернесто Валверде отказа да се оправдава със съдийството въпреки явната несправедливост. "Всеки треньор виждаше нещата със своята гледна точка - коментира Валверде. - В дузпата за тях не знам какво се случи, стори ми се, че има ръка на техния играч. Не знам дали имаше дузпа срещу Пике, не съм съдия. Двубоят беше много интензивен. Трудно ни беше да се справим с високата преса. Можеха да ни наранят във всеки един момент. Беше тежък и труден мач. Относно последната ситуация не сме обективни и гледаме на нея с нашата фланелка."
В сряда "Барселона" приема "Реал" на "Камп Ноу" в първото Ел Класико за сезона. То трябваше да се играе през октомври, но бе отложено заради безредици в каталунската столица.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама