Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7992946 www.bgdnes.bg

Навиват Стилиян за шеф на БФС

Стилиян Петров е идеалният кандидат за президент на БФС и той вече е бил потърсен от влиятелни фигури във футболните среди с предложение да се включи в играта.
"България Днес" научи подробности около предварителните сондажи за шеф на федерацията, която временно е оглавявана от Михаил Касабов.
Стилиян Петров първоначално не е бил очарован от идеята да поеме раздираната от проблеми организация, разкрива нашият източник. Централата на БФС в Бояна на два пъти беше тарашена от полицаи и антимафиоти. Това се случи, след като Борислав Михайлов бе принуден да подаде оставка през октомври. Една от причините Стенли да не иска да се забърква е, че не се знае колко големи са проблемите в БФС. Той имаше сериозен конфликт и с вицепрезидента Йордан Лечков. Лече за момента е отстранен от съюза, но се чака окончателно решение на съда по неговия казус.
Въпреки всичко Петров си е оставил вратичка, през която би могъл да се върне в играта за шефското място в БФС. Той е поставил три основни условия, за да се кандидатира. Първото е да бъде извършен пълен одит, който да покаже как са били харчени парите на организацията. По този начин ще излезе на светло истинското финансово положение на федерацията.
Второто условие е да му бъде дадена пълна свобода да развие идеите си. Без да бъде подлаган на натиск от страна на клубове, или влиятелни личности с интереси във футбола. Третото основно условие на Стенли е да получи необходимото време, за да извърши нужните реформи.
Бившият капитан на "лъвовете" е наясно, че няма как да бъдат наваксани в кратък срок пропуснатите години в развитието на българския футбол.
Дали Петров ще спечели необходимата подкрепа предстои да се разбере в първите месеци на 2020 г. Но е ясно, че Стенли ще бъде приет добре от всички фенове на националния отбор. Те още помнят как капитанът оставяше сърцето си на терена. Това е капитал, който Стилиян би могъл да използва, ако реши да се хвърли в огъня на нова футболна битка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама