Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8064225 www.bgdnes.bg

Изродът Аксел изнасилил мъртвата Андрея

Наркоманът показал къде е скрил ножа от касапницата

Килърът признал пред ченгетата, че е заклал красивата ученичка от Галиче

Андрея е била вече заклана, когато е изнасилена от 17-годишния Аксел Олеков във врачанското село Галиче. Това разказал задържаният за зверското убийство на красивата 18-годишна ученичка, която беше открита с прерязано гърло в дома си в събота сутринта.
Шокиращите подробности от самопризнанията на арестувания непълнолетен циганин изтекоха вчера, след като той бе обвинен за чудовищното престъпление.

Пред разследващите Аксел разказал, че влязъл в къщата през прозорец на мазето, след което почукал на вратата на антрето. Вероятно това е моментът, в който 18-годишната ученичка е звъняла на своя братовчед, но той не чул телефона си, защото бил с изключен звук. Въпреки че не успяла да се свърже с роднината си, Андрея решила да отвори и пуснала съседа Аксел вътре.
Последвал разговор, след който Олеков й се нахвърлил и я пребил жестоко. След като момичето паднало на земята, той я заклал. Пред полицаите задържаният убедено твърдял, че тя била мъртва, когато я е изнасилил , съобщава агенция "Булнюз".

Реклама


След откриването на мъртвото момиче ченгетата заподозрели като съпричастни към престъплението братовчедите Аксел и Десислав Олекови. Докато ги разпитвали, подозренията паднали към Аксел, а Десислав бил освободен. Даващият непрекъснато противоречиви признания Аксел накрая се сринал и признал, че той е заклал момичето. Известният с изцепките и побоищата в Галиче наркоман завел разследващите в ромската махала и им показал къде е скрил ножа, с който отнел живота на Андрея. На място разказал с подробности и как е заклал красивата ученичка. Разследващите били шокирани от спокойствието, с което арестуваният говорел за убийството и изнасилването на момичето. Ченгета са категорични, че става въпрос за личност с психиката на убиец. Според криминалисти с дълъг стаж бруталното убийство е извършено от завършен социопат, който се подсмихвал, докато описвал действията си. Килърът Аксел влязъл в къщата в ромската махала с ясното съзнание да убива. Той познавал добре обстановката, тъй като баба му и дядо му живеят срещу дома, в който отнел живота на 18-годишната Андрея.


Разследващите установили, че между неканения гост и жертвата, която била по-голяма от нападателя си на години и по ръст, е имало кратка борба. Ръцете на момичето били нарязани от ножа на убиеца. При огледа на местопрестъплението ченгетата били шокирани от кървавата картина в къщата. Според първоначално събраните данни изродът блудствал с жертвата си, след като й прерязал гърлото. Ученичката е издъхнала в адски мъки, а докато агонизирала, убиецът претарашил дома й и взел всичките й пари. Андрея била взело наскоро обезщетението си, което дава държавата на дете на разведени родители, отделно от това баща й бил изпратил пари от Англия, където е на гурбет. По информация на братовчеда на погубената красавица в отмъкнатия й портфейл имало около 300 лв.
Андреа често споделяла, че се страхува, но на никого не разказала точно от какво. Само помолила съседката баба Илиана да поглежда към тях и да я пази преди 3-4 дни, когато решила, че няма да нощува у чичо си, както досега. Майката на момичето живее в същото село, но в друга къща.
Вчера извършителят на кървавото престъпление Аксел Олеков е бил преместен в ареста във Враца. Очаква се днес прокуратурата да поиска от съда да му наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Изселват фамилията на касапина

Хората в Галиче са изтръпнали и смятат да съберат подписка, чрез която да се настоява за изселването на фамилията на убиеца далече от селото.
Според жители на ромската махала Аксел е ходил на училище само в първия срок на I клас. След това близките му правили опит да бъде записан в друго школо - в Плевенско, откъдето е майка му, но и там усетили, че момчето няма влечение към уроците в учебниците.
Наркоманът Аксел е стар познайник на ченгетата. Хора от Галиче припомнят, че изцепките му не са една и две. Преди година той и негов приятел пребили жестоко жител на Галиче с камъни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама