Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8064231 www.bgdnes.bg

Футболната легенда Тодор Барзов: Унижиха ме с 330 лв. пенсия

"Добре започнах годината, пенсионирах се. Дадоха ми цели 330 лв. пенсия", смее се в типичния си духовит стил легендарният футболист на "Левски" и националния отбор Тодор Барзов. Но сериозно добавя: "Това ако не е унижение, не знам какво е. Само сметката ми за газ на месец през зимата е 300 лева".
Барзата, както е познат някогашният магьосник с коженото кълбо на поколения запалянковци, от години живее в Банкя. Той и съпругата му Красимира, бивша баскетболистка, обитават къща в курортното градче край столицата. Любимата на Тодор все още върти собствен бизнес, та на семейството не липсва нищо, признава бившият футболист.
"Пенсионирах се по възраст, това, че някога съм се водел служител на МВР, когато играех в "Левски", не оказа роля - признава Барзов. - Но не се оплаквам, здрави сме, децата, внуците също, какво повече да иска човек. Пия си кафето с приятели, коментираме футбола, политиката и живота. Всяка сутрин продължавам да плувам по един час, но за съжаление, вече краката не ме държат да ритам и да играя тенис. А преди бях редовен и на корта, даже с Бойко Борисов си бяхме партия, но и това отмина."


Барзата има в историята си 123 мача за "Спартак" (Пл) в периода 1971-1976 г. 148 пъти е излизал с екипа на "Левски" до 1984 г., след което завършва кариерата си в "Докса" (Драма), "Панионис" и "Аполон" (Лимасол). Национал е между 1973 до 1979 г.
"Остави ме мен, аз не съм го закъсал, посрещам нуждите си, но каква е тая държава да дава такива мизерни пенсии. Хората работят цял живот и накрая ги унижават да разчитат на помощта на деца, на пари от чужбина", гневи се Барзов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама