Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8065221 www.bgdnes.bg

Гешев за убийството в с. Галиче: Изключително брутално зверство

Изключително брутално зверство - профилът на заподозрения е на социопат, необразован, неучил, под 18 г. , неработещ. Това каза главният прокурор Иван Гешев за Аксел Олеков, задържан за зверското убийство на 18-годишната Андреа Руменова в Галиче.

Разследва се всичко по това досъдебно производство и ако се съберат доказателства ще подведем всички лица под отговорност, добави Гешев.

Реклама

Трябва да има взаимодействие между прокуратурата и МВР, каквото го има на централно ниво, каза още той. Там където няма - ще направим всичко възможно да има професионално взаимодействие, допълни главният прокурор. 

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов от своя страна добави, че според доказателствата лицето е действало само.

"За всяко от деянията си лицата имат присъди, които се определят от съответния съд", каза още той. По думите му трябва да има обратна връзка - хората трябва да се обръщат към правоохранителните органи.

"Понеже ме обвиняват, че не спазвам разделението - аз вярвам, че трябва да се изграждат партньорства. Няма как да се случи по начина, по който иска българското общество, без институциите да си говорят", каза още главният прокурор. 

По-рано от прокуратурата съобщиха, че специализираната полицейска операция е за противодействие на битовата престъпност, за проверка на лица с криминални прояви и срещу нарушения на обществения ред. 

В с. Галиче е и министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Главният прокурор е разговарял с кмета на Бяла Слатина Иво Цветков, с кмета на с. Галиче Страхил Стоянов, както и с жители на населеното място. 

Реклама
Реклама
Реклама