Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8065981 www.bgdnes.bg

9 от 9 финала за Зидан

Ще се борим за всеки трофей, категоричен е френският специалист

Треньорът на "Реал" (Мадрид) Зинедин Зидан за пореден път се прояви като истински специалист във финалите. Тимът му победи градския съперник "Атлетико" и вдигна Суперкупата на Испания. Двубоят, игран в Саудитска Арабия, завърши без голове и трофеят бе определен след изпълнения на дузпи.
Статистиката сочи, че от девет мача за значим трофей Зидан няма нито една загуба начело на "белия балет". Французинът започна серията си с триумфа в Шампионската лига през сезон 2015-2016, за да изведе мадридчани и до купите през 2017 и 2018 г. Във визитката си Зидан има още Суперкупата на Испания от 2017-а, Суперкупата на Европа през 2016 и 2017 г., както и две световни клубни първенства (2016 и 2017).
Трофеят е общо десети за него в треньорската му кариера, като през сезон 2016-2017 "Реал" стана шампион в Ла Лига. Зидан е втори по брой на отличия сред всички треньори в клубната история. Единствен пред него е легендарният Мигел Муньос с 14.


"Девет победи в девет финала, не знам как го правим. Все пак това е "Реал" и ние сме длъжни да се борим за всеки трофей. В ДНК-то на този клуб е закодиран именно успехът и стремежът към победи", коментира Зидан.
"Да спечелиш купа никога не е лесно, особено когато играеш срещу "Атлетико". И двата тима имахме своите шансове, но не успяхме да вкараме. Все още имаме шанс да се борим и за други трофеи, така че няма да се откажем до края на сезона", добави френският специалист.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама