Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8084943 www.bgdnes.bg

Миски спасяват децата на отец Иван

Конкурс и благотворителен търг в едно 

Храна имаме, но ни трябват пари за ток, вода и данъци, казва добрият свещеник 

Миски се обединяват в благотворителна акция! Родни красавици събират средства, с които да закупят хранителни продукти за приютите на отец Иван.
Идеята идва тази нощ по време на раздаването на статуетките на секссимволите на България за 2020 г. Събитието събира на едно място десетки хубавици и именно тогава те решават да се включат в благородната инициатива.
"Със събраните средства от проведения благотворителен търг ще купим храна, подчертавам - храна, за български деца сирачета, които отец Иван от Нови хан, отглежда в дома си. Спрете да се правите на модерни и актуални, като качвате снимки на животни от други континенти (визирам пожарите в Австралия и снимките на коали), че ми се повдига вече! Има български деца, които гладуват!", заяви емоционално Мисис България Станислава Андреева. Тя е идейният двигател на кампанията да бъде помогнато на малчуганите.


"В случая използваме възможността, вниманието и интереса, който ще предизвикат наградите за секссимвол, да бъдат насочени към нещо съществено и полезно. Нека всеки направи каквото му хрумне, важното е да се обединим и да има конкретни резултати", каза още една от най-красивите българки.
"България Днес" се свърза с отец Иван, за да му разкаже за кампанията и да посочи от какво имат нужда той и питомците му в един от най-тежките месеци в годината.
"Добре се чувстваме, нямаме сериозни проблеми. Много хора се отзовават да помагат, благодарни сме всеки път, когато го правят. В момента имаме достатъчно храна, но нямаме пари. А те ни трябват най-много, за да можем да си платим тока, водата и данъците", разказа добрият старец.


Духовникът е благодарен, че тази година няма големи снегове и може да изкарват животните на паша. Така не се налага да дават допълнителни средства за животинска храна и спестяват за други неотложни разходи.
"Каквото и да е времето, каквито и да са проблемите - с Божията помощ ще се преборим. А ако хората искат да помагат, никого няма да върнем", завърши с блага усмивка отец Иван.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама