Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8086326 www.bgdnes.bg

Глиган убиец разпори ловец

Ужас в Родопите

Ахмед от Черноочене едва оцелява след атаката на разярения звяр

Разярен глиган убиец разпори и едва не прати на оня свят ловец. Ужасяващата случка се разиграва по време на лов в Родопите, разказаха очевидци.
Нерезът от доста време имал славата на най-свирепия в района на Кърджалийско, преди да бъде повален. Със снимка на окървавения и всяващ ужас звяр се сдоби единствено "България Днес". Свързахме се и с оцелелия по чудо авджия Ахмед Мехмед, който се изправил очи в очи срещу смъртта.
Именно той изскача на пътя на глигана и е намушкан от острите му като бръснач извити над 20 сантиметра глиги.
"Прасето беше ранено и ме изчака на пътя, изскочи изведнъж пред мен кърваво и побесняло. Гръмнах го веднъж, но не падна. Беше огромно и разярено и тръгна право към мен. Хвърлих се в едно дере вдясно, обаче глиганът успя да ме закачи с глигите си отстрани", разказва Мехмед. Той е от кърджалийското село Черноочене и работи като таксиметров шофьор. След атаката целият му кръст отстрани е разпран.
"Станах бързо, взех пушката и втория път го улучих право в главата. Глиганът падна. Добре, че бях точен, иначе щеше да се върне и да ме намушка отново. Прасето беше около 180 килограма с огромни глиги", разясни пред "България Днес" оцелелият ловец. Той претърпява 2-часова операция.


"Много хора подценяват глигана, с него шега не бива", коментира друг опитен ловец в група във фейсбук. "По такъв звяр не гърмя, правя се, че не съм го видял!", категоричен е друг.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама