Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8088959 www.bgdnes.bg

Синя мъгла застила "Герена"

Докато отборът на "Левски" се подготвя за началото на пролетния полусезон в първенството, то домът му бе обвит в "синя мъгла" вместо онази, с която свикнаха софиянци.

С големи очаквания вчера се проведе среща на босовете, сред които бе и благодетелят Васил Божков, но около два часа след началото мъглата още се сгъсти. На срещата присъстваха и Георги Попов, който на практика държи акциите на ПФК "Левски" АД, както и бившият политик Евгени Бакърджиев. Тя бе инициирана от самия Божков, като разговорите с феновете изглеждат любопитни предвид ситуацията около клуба и проблемите, които се очертават за генералния спонсор "Национална лотария". Във футболните среди вече се завъртяха слуховете, че хазартният бос ще затвори кранчето за клуба, от което на месец в касата му се вливат по два милиона лева. Причината "сините" да очакват безоблачно бъдеще е идеята за одържавяване на частните лотарии.
Привържениците бяха представени от бившия председател на "Тръст Синя България" Васил Колев, Владимир Владимиров-Гугутката, председателя на НКП Степан Хиндлиян, лидера на "Сектор Б" Любомир Костадинов-Младежа, както и представители на фракциите "София-Запад" и "Ултрас "Левски".

Реклама

Разговорът продължи близо два часа. Изненадващо от клуба обявиха, че няма да има изявления. Според близки до ръководството на фен организациите се е разисквало как може да се изрази "народното недоволство" срещу идеята, удряща директно бизнеса на Божков, но така и не се е стигнало до решение.

Председателят на Националния клуб на привържениците на "Левски" Степан Хиндилян бе повече от лаконичен след събирането. "Ние бяхме гости на тази среща. Обсъждаше се бъдещето на "Левски". Има собственици, които трябва да кажат дали е оптимистично това бъдеще. Работата на привържениците е да подкрепят отбора, а не да правим прогнози дали бъдещето е оптимистично или не", заяви Хиндлиян.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама