Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8089566 www.bgdnes.bg

Детският педагог Марина Илиева: Мъжът ми ме прави шампионка

Не е шега! Тя се състезава от 3 години и има златни купи

Психоложка стана фитнес шампионка!
Няма граници за духа на 42-годишната Марина Илиева, която разгромява световната конкуренция и печели златни купи по бикини фитнес, като слага световни шампионки в малкия си джоб. Последният й приз е бронзово отличие на световното първенство "Даймънд къп 2019", състояло се преди дни в Прага.
Скромно признава, че фитнесът й е хоби, а цялата й спортна кариера започва на шега.
"През 2015 г. започнах да ходя сериозно на фитнес. Започна като на майтап състезателната ми кариера. Един ден си говорех с мъжа ми, който ми каза, че съм много напред с фитнеса и поиска да ме прави състезателка. Самият той е треньор. Казах му: "Как така състезателка на тия години, то е смешно". Просто ей така от един весел разговор, на шега станаха нещата. Той е мой треньор и моя подкрепа, навсякъде е с мен", призна пред "България Днес" Марина.
Когато не практикува любимото си хоби, тя е логопед и педагог, работа, на която се е посветила професионално. Основната й работа е свързана с деца със специални потребности в града под тепетата.
Признава, че съчетава без проблем работата си и това да е шампионка по фитнес бикини, стига да имаш нужното желание, мотивация и дисциплина.


Пловдивчанката започва да тренира през 2015 г., през 2017 г. вече се състезава, а няколко години по-късно мачка конкуренцията, без да се замисля. Има 2 титли на държавни първенства от 2017 г., но 2019-а е най-силната й година, като взима 3 златни купи на първенство в Сърбия, а преди месеци трето място на световното "Даймънд къп" в Прага. През 3-годишната си състезателна кариера завоюва 13 титли от държавни и международни състезания.

Реклама


"През 2017 г. се състезавах в България на национално ниво. Тогава реших, че не искам да се състезавам на национално ниво, и реших да пробвам на международни състезания, за да видя какво е нивото ми. Там излизаш срещу жени и момичета от цял свят, които са световни шампионки", казва тя. Въпреки победите има сериозен проблем, който за момента Марина успява да тушира - намирането на финансовата подкрепа.


"Не мисля да се отказвам, набелязвам си на кои състезания ще имам възможността да отида и сама си заделям необходимите средства. За жалост таксите за състезания в чужбина са много високи, трябват пътни средства, както и за престой. Всичко е свързано със страшно много пари и все още не мога да си позволя да ходя на всички състезания. Възрастта тук не е от значение, има жени състезателки, които са над 45 г., и това не ги спира" - смее се шампионката.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама