Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8089667 www.bgdnes.bg

Бившият на Емилия краде трактор

Бойса се е споразумял с магистратите

Две години условно за Красимир Димов, който е бивш съпруг на фолкпевицата

 

На косъм от затвора се размина бившият съпруг на фолкпевицата Емилия - Красимир Димов - Бойса. Ексизгората на изпълнителката сключи споразумение с прокуратурата и се отърва с двегодишна условна присъда с петгодишен изпитателен срок за краден трактор.
Свиленградският съд потвърди споразумението. Известният плейбой се признал за виновен за кражбата на японски трактор за близо 90 000 лева. Присъдата му не подлежи на протест и обжалване, защото е споразумение с магистратите.
Земеделската машина изчезна на 28 август 2018 г. от нивите край свиленградското село Студена. Денем земеделската машина обработвала площите, а нощем стояла заключена на нивата. Тя била собственост на столична фирма с база в погранично село Левка.
Следа от откраднатия трактор така и нямало, докато нещата за Бойса не се объркали заради... гонка и арест на 36 бежанци на границата край Свиленград.
Две групи иракчани са заловени след преследване в землището на село Мезек в началото на октомври 2018 г. С тях са арестувани и двама каналджии. Чужденците били натъпкани в два вана. Сред тях имало жени и деца.
Зад волана на единия автомобил бил 33-годишен старозагорец, а на другия - 23-годишен от Гълъбово.
Докато вървяла операцията по залавянето на мигрантите, полицаите се натъкнали на информация и за кражбата на селскостопанската машина. Три дни след сигнала на собственика тракторът е открит в стопанска постройка в Тополовград. Ченгетата влизат в следите на Димов и бившият съпруг на Емилия е арестуван на 28 септември с.г. за 72 часа.
След ареста си Бойса е пуснат под парична гаранция от 1500 лв. Прокуратурата в Свиленград протестира мярката като "много лека" и с мотивите, че наказанието за кражбата на трактора предвижда затвор до 15 години, а Димов може да се укрие или да извърши друго престъпление.
Защитата на Красимир Димов контрира, че фирмата на семейството му е арендатор на близо 1000 декара лозя край Свиленград и той има добри доходи. Освен това обвиняемият имал нов щастлив брак и малки деца, за които да се грижи. Познавал различни хора, но никога не бил осъждан, а от 13 години не бил обвиняван в нищо.
"Никога не съм бил крадец и не смятам да ставам на 40 години. Обвинен съм несправедливо", обяви той след решението на магистратите да го пуснат под парична гаранция.
По неофициална информация Димов се водел безработен, но се занимавал с внос на стари коли от Западна Европа. В началото на 90-те години бащата на Бойса - Димов Димов, бе спряган за глава на силовата групировка ВИС-2 в Свиленградско.
На 21 февруари 2017 г. лъскавият мерцедес на Димов изгоря в двора му в Свиленград. Огнените езици опустошиха купето и двигателя на возилото малко преди 5 ч. сутринта.

Обират чантата на фолкаджийката

Бившият съпруг на Емилия е известен с бизнеса си не само в митничарския Свиленград, а и в много други градове. Преди време от него се заинтересува комисията "Кушлев", която го проверяваше за незаконно придобити имоти. Местни хора си спомнят, че и докато Бойса живееше с Емилия, крадци претарашили дома му, като задигнали и чантата на певицата, в която имало 5000 лева. Според запознати от къщата изчезнали бижута, като най-скъпото от тях било диамантена гривна.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама