Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8092308 www.bgdnes.bg

"Ливърпул" бутна рекорд на "Байерн"

Лидерът във Висшата лига вече е непобеден у дома от 1001 дни

Приказката за европейския клубен шампион "Ливърпул" продължава! Тимът удари с 2:0 големия си враг "Манчестър Юнайтед" и по този начин продължава да чупи рекорди. До момента "червените дяволи" са единственият отбор, взел точки на лидера този сезон, след 1:1 в първия мач помежду им есента.
След 22 изиграни мача "Ливърпул" има фантастичните показатели от 21 победи и само едно равенство. Така "червените" поставиха рекорд в петте най-силни първенства на Европа. Никога досега не е имало отбор с подобен актив от 64 точки.
Предишното върхово постижение беше дело на германския хегемон "Байерн" (Мюнхен). Повтори го и "Манчестър Сити" - по 62 точки след 22 изиграни шампионатни мача. Освен това "Ливърпул" няма загуба като домакин във Висшата лига в 52 поредни мача, като серията продължава вече 1001 дни - 42 победи и 10 равенства.


Мениджърът на хегемона Юрген Клоп продължава да запазва пълно самообладание, въпреки, че авансът на върха е вече 16 точки, като "мърсисайдци" са и с мач по-малко.
"Нищо не се е променило и феновете могат да пеят каквото си искат. Разбира се, че атмосферата е много позитивна, но трябва да останем концентрирани. В четвъртък имаме мачът срещу "вълците" и вече мисля само за него. В крайна сметка ние добавихме 3 точки към актива си, нищо повече", отсече Клоп.
Старши треньорът на "Манчестър Юнайтед" Оле Гунар Солскяер намери позитиви след поражението.
"Футболистите ми направиха всичко възможно. В последните 25-30 минути принудихме съперника да се защитава", коментира норвежецът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама