Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8092893 www.bgdnes.bg

"Сини" фенове готови за бунт

Фенове на "Левски" се стягат за бунт и протести! Ултраси от цялата страна са бесни от факта, че клубът им може да изпадне във финансов колапс.

Причината е законопроект, внесен от Валери Симеонов, който засяга пряко собственика на "сините" Васил Божков, и по-конкретно неговата "Национална лотария".

Реклама

Бизнесменът се срещна с привърженици на "Герена" в неделя. Пред тях той директно заяви, че създалата се ситуация около бизнеса му може да се отрази сериозно на финансирането на "Левски". И помоли феновете за помощ. В интернет изтече клипче от срещата.

"Ако няма лотария, няма да имам пари да давам на "Левски" Ц обяви Божков пред феновете във видеото. - Оттук нататък трябва вие да решите как ще се представя отборът. Знаете какво направихме. Школа направихме, стадиона щяхме да го довършим тази година. Отборът ни е силен, имаме шансове за купа, шансове за първо място в шампионата, но нещата бяха дотук. Трябва да решите какво, как и защо. Това е ситуацията. Атаката идва от Валери Симеонов. Той внася законопроекта. Ако се гласува това нещо - край!"

Видеото е малко над минута. То е заснето от присъствал привърженик. Записът спира след молба на бившия председател на "синия" фен клуб Владимир Владимиров-Гугутката.

Форумите на "Левски" се взривиха след края на срещата. Феновете съзират директна атака срещу клуба и са готови да излязат на протест.
"Ние не сме политическа партия, нито сме външно финансирани или изпаднали в политическа зависимост. Ние не представляваме определени бизнес или други интереси... но ние ви виждаме и няма дълго да сме безучастни. Търпението не е постоянна човешка величина.

ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ "ЛЕВСКИ", обявиха организираните фенове на отбора в Англия. Местният клуб на привържениците е сред най-дейните в чужбина.

Другите призиви за протести са от неорганизирани привърженици на "сините" от цялата страна. Някои дори призовават да се използва и дербито с ЦСКА-София на 15 февруари за поход по жълтите павета.
"Долу ръцете от "Левски". Стана време да се запознаете с милионите левскари на жълтите павета" и "Този път ще има война", са лайтмотивите на повечето писания на "сините" запалянковци.
На този етап от големите фракции мълчат какво ще предприемат. Националният клуб на привържениците и "София-Запад", които са господарите на сектор "Б", на този етап не дават никакви индикации какво ще предприемат. Това не се харесва на редовите левскари, които ги обвиняват в политически игри, Те ще споделят мнението си на втората среща с Божков. Тя е утре от 19,00 ч. отново на "Герена".

Реклама
Реклама
Реклама