Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8093565 www.bgdnes.bg

Осиновената дъщеря на Блага Димитрова Ханна Хоанг Димитрова: Простих на Йордан Василев!

Издавам диск с песни за мен, написани от Блага

"Простих на Данчо за блудството с мен. В момента живея във Франция и смятам скоро да издам диск с песни за мен, написани от Блага Димитрова." Това сподели осиновената дъщеря на покойните Блага Димитрова и Йордан Василев - Ханна Хоанг Димитрова. "Осиновяването стана малко преди да се оженим - разказа пред "България Днес" Йордан Василев. - Блага искаше да си вземе момиченце от Виетнам. Хем да го спаси от бомбите и глада и да му даде образование, хем да се сдобие с дъщеря. Родителите й бяха живи, но се съгласиха, защото не виждаха друга перспектива. Казвахме й: "Имаш си майка, имаш си татко, ние сме леля и чичо", разказа приживе Василев. Ханна стана популярна с автобиографична си книга "Мащеха е моята звезда". В нея тя твърди, че е била насилена, бита и гонена от вкъщи от съпруга на Блага - литературния критик Йордан Василев. Още преди книгата да излезе, тя предизвика противоречиви отзиви. Най-оклеветеният от всички в книгата - Йордан Василев, сподели, че в дъното на този уж интимен скандал основата е политическа. "Причината са моите изявления относно Иван Костов и влизането му във властта чрез Андрей Луканов", заяви след това Йордан Василев.


Блага Димитрова и Йордан Василев са купили апартамент на Ханна, а причината Василев да я помоли да напусне жилището им е, че тя откраднала бижутата на покойната му съпруга веднага след смъртта й, както твърди критикът. На практика Ханна не била осиновена поради несъгласието на виетнамските й родители, които освен това са живи. "И с пръст не съм я докосвал с друга умисъл, чисто като жена, само съм я шамаросвал за детски щуротии", допълва приживе бившият депутат.
Малко преди да си отиде от този свят, Йордан Василев сподели, че Ханка е идвала до апартамента му с идеята да го помоли за още пет години да й предостави текстове за песни, написани от Блага Димитрова за нея. "Вече на два пъти го молих за авторството и той ми ги даде правата", споделя Ханка. С днешна дата тя смята да издаде диск с тях, на който да запише собствения си глас.


На последните думи на Йордан Василев, споделени пред вестника: "Добре че не ни дадоха да я осиновим, спасиха ме", Ханка замълча и каза: "Аз съм вярваща. На това ме е научила Блага Димитрова. Клела съм се в истинската си майка, че блудство имаше. Стоя зад всеки ред от книгата си. Но вече съм простила", споделя Ханна Димитрова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама