Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8099062 www.bgdnes.bg

Айдуци обират Ревизоро

Подпалват имота му в с. Караш

Крадците тарашили вилата на Емил Димитров в живописното село

Крадци тарашили вилата на настоящия министър на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро, разкриват запознати пред "България Днес". По тяхна информация нищо ценно не било отмъкнато от имота, но самото неканено присъствие на апашите било доста притеснително за собствениците.


Набезите си айдуците направили във вилата на политика в с. Караш. Малкото живописно селце е разположено амфитеатрално покрай брега на река Малък Искър, а в него постоянно живеят около стотина предимно възрастни хора. По-голяма част от къщите са необитаеми през студените сезони и това се оказало рай за апашите. Те влизали, тарашели наред и задигали каквото им попадне пред погледа. В повечето случаи бандите си тръгвали с дребна покъщнина, зимнина, различни селскостапански сечива, дърва. Покрай серийните набези на неизвестните крадци из вилите и тази на Емил Димитров била претърсена. Според запознати от къщата изчезвали дребни предмети, които нямали особена стойност. Според запознати през лятото в крайградската къща отсядала възрастната майка на Димитров. Жената прекарвала там целия сезон, случвало се и да се задържи за по-дълго време. Новините за обирите по къщите обаче бързо се разнасяли из селото и това принудило пенсионерката да не се застоява много-много сама във вилата сред живописната природа.

Реклама


"Ако на един пенсионер му отмъкнат дървата са огрев, зимнината, която с много труд е правил, за да си подпомогне прехраната през зимата, това за него е голяма трагедия. Възрастните хора се бъхтят да изкарат продукция, защото пенсиите им не стигат. Изведнъж идва някой безделник и нехранимайко, ограбва труда им и изчезва. Не стига това, ами и стресът за хората, ако засекат крадците посред нощ в жилището си. Да не говорим, че в такава ситуация може да се стигне дори до убийство на домакините", гневял се бившият депутат Емил Димитров в началото на мандата си. Още тогава той бил на мнение, че крадците трябва да отиват на съд и да получават наказания във всички случаи. Без значение, че са задигнали на пръв поглед малоценни и малотрайни стоки, на цена под минималната работна заплата, за което в момента не се лежи в затвора.
"Всеки трябва да си носи отговорност за това, което върши, защото от действията му страдат възрастни хора, които цял живот са се трудили честно", категоричен бил Емил Димитров.
Освен тези притеснения той е изпитал на гърба си и гнева на подпалвачи, които драснали клечката на вилата му в живописното село. Къщата на бившия шеф на Агенция "Митници" Емил Димитров-Ревизоро пламнала рано сутринта на Стефановден през 2013 г. Мощните пламъци лумнали от тавана към 7,30 часа, съобщи тогавашната кметица Радка Герганова пред медиите. Пожарът бил видян от съседи, които забелязали огнени пламъци да излизат от покрива. Веднага извикали пожарната служба. Огънят бил толкова силен, че пристигналите начаса огнеборци се борили два часа с него. Въпреки усилията им вторият етаж, таванските помещения и покривът били сериозно повредени. Палежът станал година след като Емил Димитров ремонтирал наследствения си имот и направил с много вкус подобрения, които превърнали вилата в малко бижу. Ревизоро се бъхтал наравно с майсторите, за да стане вилата удобна и красива. Цялото семейство било в Рогош за Коледа, а 24 часа преди пожара си тръгнали. Веднага след като разбрал за инцидента, Ревизоро пристигнал в селото заедно с една от дъщерите си.

Версия за отмъщение

Криминалистите започнали разследване на версията за умишлен палеж на вилата на Емил Димитров, защото при първоначалните им действия не били събрани данни за нехайство от страна на домакините или пък за късо съединение. На тавана, откъдето тръгнали пламъците, нямало електрическа мрежа. В дома всички уреди били изключени и камината добре загасена. Това разказал Емил Димитров пред експертите, натоварени с изясняването на причините за пожара. Не е публично известно да има задържани за палежа. По време на огнената вендета Емил Димитров е бил главен секретар на Областната администрация в Плевен.




Реклама
Реклама
Реклама
Реклама