Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8099115 www.bgdnes.bg

Боби М. си лекува крака

Живот на резервната скамейка

Бившият шеф на БФС почива активно и се грижи за здравето си

Животът на резервната скамейка може да бъде много щастлив и спокоен. Бившият шеф на БФС Борислав Михайлов е решил да обърне сериозно внимание на здравето си и да се отърве от стреса, на който бе подложен през последните месеци. Боби редовно ходи на рехабилитации в известна столична клиника. Той лекува хронични болки в коляното, които го мъчат от години, научи "България Днес". Контузията в крака е спомен от вратарските времена. Сега лекарите дават надежда, че Михайлов ще може да се възстанови напълно и да се радва на любимите си хобита лов и риболов.
"В един момент на човек му писва - призна Боби, след като през есента на миналата година подаде оставка като президент на БФС. - Не се чувствам предаден. За футбол ще мисля след много време, ако въобще мисля. Аз съм доста успял човек. Колкото и феновете да викат Боби Михайлов педераст."
Факт е, че с каквото и да се е захванал, Михайлов успява стигне далеч. Легендарният вратар на четвъртите в света се опази от измамници след края на футболната си кариера. Той преуспя в бизнеса и не стигна до фалит, каквато участ застигна някои от бившите му съотборници. Управлява БФС цели 14 години и сега се отдава на семейството и здравословния начин на живот. Малцина знаят, че Боби отказваше участия в демонстративни и благотворителни футболни мачове именно заради старата травма. Той едва ли ще се върне отново на вратата, но със сигурност рехабилитацията ще му помогне да живее пълноценно златните си години.
Както "България Днес" писа, Борислав Михайлов е почитател на ловните сафарита, за които сега ще има предостатъчно време.
Бившият вратар с охота разказва за приключенията си в Африка в свои интервюта.
"Невероятно преживяване в Намибия - споделя Боби през 2003 г. - Спахме в наколни дървени вилички. Без радио, без телевизия. Ставахме сутрин в 6 часа и към 17 часа се прибирахме. Към 21 часа заспивахме. Не мислиш за нищо, само за лова. Много красива природа. Небе, което не се променя въобще. Нямаше дъждове. Сутрин температурата беше около нула градуса, а към обед става двайсет и пет. Ловувахме по три начина. Стреляхме от джипове, на варда около водоеми и с издебване пеша. Сдобих се с няколко трофея", разказва самият Боби Михайлов в свое интервю.


По време на сафарито той успява да се сдобие с няколко ценни ловни трофея. Боби отстрелва 50-килограмов брадавичест глиган, антилопа гну, куду, орикс, както и 800-килограмова антилопа еланд. Съжалява, че не е успял да повали леопард - мечтата на всеки ловец. Но сега ще има предостатъчно време да навакса пропуснатото.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама