Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8100878 www.bgdnes.bg

Везенков аут за квалификациите

Не вярвам да го пуснат, казва бащата на водещия български баскетболист


Най-добрият български баскетболист Александър Везенков почти сигурно ще пропусне европейските квалификации с националния отбор. Това разкри неговият баща Сашо.
"Не вярвам да го пуснат, защото имат мач от Евролигата предния ден - обясни таткото Сашо Везенков. - Миналата година имаше подобен случай с пуснат играч, който се върна контузен. "Олимпиакос" имат много национали. Трябва да ги пуснат всичките, за да няма конфликт. В такъв случай ще останат без баскетболисти."
По програма гръцкият гранд приема френския шампион "Асвел" на 20 февруари. Ден по-късно България гостува на Гърция в квалификацията. "Олимпиакос" ще има още един мач от Евролигата на 27 февруари.
Преди няколко дни старши треньорът на националния отбор Росен Барчовски обяви, че ще води преговори с ръководството на гърците, за да се направи компромис.
В момента Везенков се намира в отлична форма. Той беше избран за играч на мача при успеха над "Байерн" (М) с 89:72. Крилото записа 20 точки и 5 борби за 17 минути на игрището. Преди това беше в основата за обрата над "Валенсия" (93:91). Днес се очаква крилото да поведе тима при гостуването на руския "Зенит".
"Направи три последователни силни мача - потвърди бащата Сашо Везенков. - Много е концентриран. Бори се. Преди не получаваше време. Не е магьосник, за да може да избухне за 1-2 минути и да направи чудеса. Неговото време тепърва предстои. Положително за него е и идването на новия треньор Йоргос Барцокас."
Александър Везенков се ползва с уважението на всички свои съотборници, разкри баща му. Той има невероятния шанс да се учи от гръцките легенди Василис Спанулис и Георгиос Принтезис.
"Голяма чест е да бъде до тях - обясни Сашо Везенков. - Приемат го много добре, защото има добър характер. Има мислене на грък. Все пак там израсна като баскетболист."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама