Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8104540 www.bgdnes.bg

Ванга разваля прокобата над "Левски"

Ванга ще помага на играчите на "Левски" да счупят прокобата над тима. Вече 10 години "сините" не са спечелили нито един трофей.

За да счупят каръка, играчите на Петър Хубчев решиха да потърсят помощ от пророчицата. Те посетиха храма на Ванга на Рупите в сряда следобед.

Реклама

Футболистите използваха почивния си полуден на лагера в Сандански. Част от тях начело с голмайстора на Първа лига за миналия сезон Станислав Костов се качиха на клубния автобус и отидоха до свещеното място. Там българските играчи на "Левски" се заредиха със сила за предстоящите битки през пролетния дял от шампионата.

В храма "сините" отправиха молитви за здраве и успехи. Църквата е открита през 1994 г. и е издигната със средства, предоставени от Ванга. Въпреки че храмът не е построен според правилата на православната църква, той привлича хиляди поклонници всяка година.

Играчите изразиха надежда свещеното място да им вдъхне сили през пролетта и най-накрая да счупят каръка. В момента "сините" са на второ място в класирането на пет точки от водача "Лудогорец". Именно шампионите са техен противник и в 1/4-финалния двубой за Купата на България.

Футболистите се поклониха на гроба на Ванга, който се намира на метри от храма. Разгледаха и къщата й, в която тя прекара последните години от живота си. Не пропуснаха и да се снимат в подножието на мемориалния Кръст, вграден в скалата срещу храма през 2009 г. Той е направен по заръка на пророчицата в памет на загиналите от вулкана Кожух.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама