Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8108874 www.bgdnes.bg

Феновете на "Левски" при премиера: Зад ръководството сме!

Мнозинството от феновете на "Левски" подкрепят сегашното ръководство на клуба начело с Васил Божков. Това стана ясно след срещата на техни представители с премиера Бойко Борисов и министрите Красен Кралев и Владислав Горанов.

Привържениците не бранят корпоративни интереси. Тях ги интересува бъдещето на любимия отбор, което за пореден път е застрашено. По-голямата част от "сините" фенове се обединиха около мнението, че сегашното ръководство води клуба в правилната посока. Единствено част от членовете на НКП се разграничават от останалите организации. Това пролича от изказването на Димитър Костадинов, който единствен смята, че сегашното ръководство на столичния гранд управлява авторитарно и не е отворено към феновете.

Реклама

Въпреки това от НКП тепърва ще излязат с позиция за това какво предстои да се случва.

Председателят Степан Хиндлиян заяви, че немалко фенове призовават за протести.

"Имаше левскари, които казаха, че трябва да се взимат крайни мерки на втората среща с Васил Божков. Това е факт. НКП ще излезе със становище по въпроса. Ще седнем и ще вземем решение. Няма да излизаме в защита на корпоративни и частни интереси", призна Хиндлиян.

Дали ще има протести и под каква форма, тепърва ще стане ясно. Привържениците ще решат последващите си действия в най-кратки срокове. Не е ясно дали ще действат единно, или всяка фракция сама за себе си.

Хиндлиян добави, че е било предложено на привържениците да вземат акциите на клуба. Нещо, което стана ясно и от протоколните кадри от срещата с премиера. Борисов призова феновете сами да се грижат за отбора, ако искат да изглежда във вида, в който си го представят. Самите привърженици признават, че това няма как да стане в този момент.

"Беше предложено да си вземем акциите, каквото и да значи това - обяви той. - Ще си помислим. Това не е първото подобно предложение към нас. Спас Русев също ни бе предложил да си вземем акциите. Под някаква форма "Левски" изглежда стабилен през последната година, но знаем, че този модел не е устойчив. Това също е видно."

Председателят на "Сини сърца" Илия Христов заяви пълната подкрепа на сдружението към сегашното ръководство.

"Има прозрачност, която липсваше преди - обясни той. - "Левски" е финансиран по правилния начин. Това се потвърди и от финансовия министър Горанов. Феновете изразиха ясна подкрепа за сегашното ръководство. Дали бизнесът е законен, не можем да кажем. От показаните документи аз лично не мога да добия представа. Надяваме се проверката да бъде в рамките на закона и да бъде спазена конституцията на страната."

Реклама

Председателят на "Ултрас Левски" Адриан Петров не остана доволен от получените от политиците отговори.

"Силно се надявах срещата да ме убеди в някои други неща - заяви той. - "Левски" е политически заложник от поне 6-7 години. Това няма как да стане без съдействието на управляващите. На тази среща бяха зададени конкретни въпроси. Случайност ли е, че различните сигнали и проектозаконите на Валери Симеонов съвпадат? Отговориха ми, че не се знае и че е случайност. Проектозаконът на Симеонов противоконституционен ли е и ще донесе ли загуби за България? Беше ми казано, че ще се провери дали е незаконно и дали противоречи на конституцията, което ми се струва крайно несериозно. Да предлагаш закон, без да провериш последствията за държавата - категорично се обявявам против този модел и случващото се от толкова години насам. За първи път от 6-7 години има собственик, който заявява, че наистина е такъв. Финансовото министерство потвърди, че парите, които се влагат в "Левски", са под формата на дарения. Клубът беше изправен на прага на фалит и всъщност все още е предвид случващото се и прокарващите се проектозакони. На голяма част от левскарите им омръзна любимият клуб да бъде разменна монета в политически и икономически игри. Спуснати собственици, парашутисти. Лично за мен това е поредната схема, свързана с "Левски", и в качеството си на фен аз заставам срещу това. На базата на видяното през последната година подкрепям това ръководство и този начин на управление."

Той добави, че шефовете ще решат дали да се обърнат към масата привърженици за някакви действия.

"Бих подкрепил такива действия на стадиона, но бих изслушал и други предложения. Крайно време е "Левски" да спре да бъде разменна монета в игри на високо ниво", заяви още Петров.

Реклама
Реклама
Реклама