Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8109309 www.bgdnes.bg

Солскяер иска в обувките на Клоп

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Оле-Гунар Солскяер не иска бомбастични трансфери, а ще изгражда отбора си полека. Норвежецът е под огромен натиск от страна на фенове и анализатори, тъй като отборът му едва драпа към четвъртото място в английското първенство и е на огромните 33 т. зад лидера "Ливърпул".

Засега от "Олд Трафорд" не планират да изненадат феновете с новопривлечени големи имена в оставащата седмица от зимния трансферен прозорец, призна самият Солскяер. Запалянковци и медии открито искат "червените дяволи" да се подсилят с нападателят на "Лестър" Ислам Слимани, тъй като контузията на Маркъс Рашфорд ще бъде лекувана дълго, а Антони Марсиал не е във форма.
В същото време Оле поиска спокойствието, което е имал колегата му Юрген Клоп в "Ливърпул".

Реклама

"Имаме си начин, по който правим нещата. Разбира се, може да видите как други отбори се справят добре. Юрген Клоп прекара четири години в изграждането на своя състав и сега те се справят доста успешно. Казах вече много пъти, че няма как всичко да се оправи бързо. Не може да вземеш осем или десет играчи в един трансферен прозорец. Имахме един доста удачен летен прозорец.

Когато започнеш нещо, се придържаш към плана си. За мен важи същото. Не може да го промениш след шест или десет месеца работа и да започнеш да вярваш, че трябва да правиш нещата по друг начин. Ще следвам това, за което клубът ми гласува доверие, и се надявам, че то ще бъде достатъчно добро и ръководството ще види, че правим правилно нещата. Всичките ми разговори с клуба за момента за много позитивни", заяви Солскяер.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама