Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8114053 www.bgdnes.bg

Скандал в попфолка Чалгари станаха султани

Невинни ваканционни закачки предизвикаха тежки сътресения в чалга средите.
Певците на "Пайнер" Дамян и Лазар се превъплътиха в ролята на султани, сложиха фес и забрадка и силно разгневиха любителите на българската музика. Меломани засипаха социалните мрежи с гневни статуси, някои ги блокираха, а други се отказаха да ги следват заради величанието им на Османската империя.
След вълнуваща ваканция в Тайланд Дамян побърза да се отправи към Истанбул. Градът е една от любимите му дестинации, която той определя като космополитна и вдъхновяваща.
"Всичко във Вселената се намира вътре в теб. Искай от себе си", тази житейска мъдрост на персийския поет, учен и суфи мистик Руми ни припомня изпълнителят под снимка, на която е преобразен като султан от Златния век на Османската империя. Облеклото му сериозно подразни феновете, които му напомниха, че българските национални герои са се борили за освобождението на страната ни и запазването на християнската религия, а той доброволно си слага фес.
Дамян неведнъж е казвал, че е космополитна личност и целта му е да пътува и да опознава различните култури, така че затова вероятно е сложил феса, а не защото се е отказал от българското и традициите ни. Няколко дни след Деня на народните будители миналата година певецът влезе в клас и зарадва учениците от 144-о училище в столицата. Изпълнителят застана зад учителската катедра, за да разкаже на учениците повече за професията музикант. Как се става певец, какви качества трябва да имаш, но и какви са предизвикателствата и трудностите, за да изградиш име, бяха сред темите на разговора.
И точно когато огънят на напрежението се разгаря около него, допълнителен въглен хвърля колегата му Лазар, който в не по-малка степен е пленен от мистиката на Ориента. Той предпочита Обединените арабски емирства и често гостува в Дубай и Абу Даби. Тази зима той отново бе там, а снимките му като арабски шейх отново предизвикаха полемика.
Изпълнителите, които изгряха преди повече от десетилетие в първия сезон на "Мюзик айдъл" у нас, предпочитат да не обръщат внимание на закачките на феновете си, а вместо това да насочват положителна енергия към пътуванията си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама