Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8114266 www.bgdnes.bg

Рапърът Диди критикува "Грами": Всяка поредна година нас ни убиват

Рапърът Шон "Диди" Кумс разкритикува наградите "Грами", защото за пореден път са пренебрегнали рап и аренби изпълнителите в най-големите категории, предаде Асошиейтед прес.

Музикантът произнесе 50-минутна реч на специална гала вечер, организирана в Бевърли хилс в навечерието на блясдкавата церемония от продуцента Клайв Дейвис. На събитието в събота вечер Шон "Диди" Кумс беше специално почетен за своето творчество. Краят на неговата реч, зовяща за промяна, беше посрещната с аплодисменти и ставане на крака от много знаменитости в музикалния бизнес, сред които бяха Бионсе и съпругът и Джей Зи, съобщи БТА.

Реклама

"Казвам го с любов към наградите"Грами", но всяка поредна година нас ни убиват! Ние влагаме цялото си време, душа и сърце, а накрая ни пренебрегват. Ние настояваме за честна надпревара. Казвам го с голяма мъка на сърцето!"

Организаторите на наградите "Грами", Националната звукозаписна академия, често бяха критикувани, че изключително популярни изпълнители, като Бионсе, Кание Уест, Еминем, Марая Кери, се оказват губещи при призовете в най-авторитетните категории, отбелязва агенцията. Рап и аренби звездите често губят за сметка на техните поп рок и кънтри конкуренти.

"Трябва да си кажем истината, че хип-хопът и музиката на чернокожите никога не са били на необходимата почит при раздаването на златните грамофончета!", заяви в заключение Шон "Диди" Кумс.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама