Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8114330 www.bgdnes.bg

Дербито решава съдбата на Крушчич

Дербито с "Левски" решава съдбата на треньора на ЦСКА Милош Крушчич. Сърбинът успя да запази поста си след неубедителния край на есенния полусезон и получи шанс да се докаже на "Армията". Но при загуба от "сините" в първия пролетен кръг почти сигурно ще се раздели с работата си. ЦСКА и "Левски" откриват първенството на 15 февруари на стадион "Васил Левски". При загуба "червените" ще изостанат на 7 точки от големия си съперник, което ще бъде прието изключително тежко на "Армията".
В последните дни сред фенове, легенди и специалисти отново има недоволство към Крушчич. То дойде след конфузната загуба с 0:5 в контролата с германския "Нюрнберг". Сърбинът обясни разгрома с умората на играчите от тежките тренировки, но отново се заговори за негово освобождаване. През миналата година това се случи с Нестор Ел Маестро, който бе освободен заради слаби резултати в зимните контроли. По-късно това бе отчетено като грешка от ръководството и с Крушчич не се планира да се процедира по същия начин. Директорът в ЦСКА Кристиано Джарета също увери, че сърбинът няма да бъде уволняван заради резултатите в подготовката. Освен това в момента "червените" нямат силна кандидатура за нов треньор на отбора.
Шансът на Крушчич да се закрепи трайно на поста минава през победа над "Левски" в дербито. А голямата цел пред отбора този сезон е спечелването на Купата на България. Жребият засега е благосклонен към "червените" и те посрещат "Ботев" (Враца) на четвъртфинал.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама