Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8116769 www.bgdnes.bg

Пеене "на черно" свалило ДесиСлава от самолета

Призрак от миналото тормози чалгарката 

От години има проблеми с властите в САЩ 

Пеене на "черно" и без необходимите работни документи провалило пътуването на фолкпевицата ДесиСлава в САЩ. Преди дни изпълнителката беше свалена от самолета за Америка, след като се оказа, че нейни стари прегрешения й пречат да отиде отвъд океана.
Така, вместо да изнася концерти пред родни емигранти, тя си стои в България и чака разрешаването на проблема.
"Преди години имах забрана за влизане в САЩ, която чрез адвокат бе премахната през 2016 г. Оказва се обаче, че има промени за точно този тип забрана и политика на State department и всеки път, когато искам да пътувам за Америка, трябва да поискам special waiver въпреки одобрена работна петиция и положително минато интервю за работна виза!", коментира ДесиСлава, но ситуацията си има своята предистория.
"Заради едно недоразумение и завистта на хората няколко години ходих по мъките и се борих с американската държавна машина. Детето ми има американско гражданство, но не можех да го пусна само на толкова дълго пътуване. Затова и Майки не успя да види дядо си, преди да почине. Роднините му там искаха да го видят, но беше невъзможно", сподели с тревога ДесиСлава.
Изпълнителката призна, че е получила черен печат в паспорта си, защото "услужливи българи" казали в американското посолство у нас, че отива в САЩ, за да пее без разрешение пред българите. ДесиСлава имала туристическа виза, но изнесла няколко концерта и била издадена на властите, които мигновено я санкционирали. Именно заради това прегрешение се стига до неприятната ситуация отпреди няколко дни.
"В момента очаквам да получа специалното разрешение и ви уверявам, че тръгвам с първия полет за съответния град, за който успея! Ако някой от концертите ми бъде пропуснат, с моята организаторка Петя Романова ще направим всичко възможно да преразгледаме за нови дати, за да не останете разочаровани! Искрено се извинявам и съжалявам за неудобството! Моля ви за разбиране!", заяви почти през сълзи титулуваната фолкпевица.


Около пътуванията на ДесиСлава до САЩ винаги витаят две сериозни въпросителни - дали ще вземе със себе си сина си Майки, за да може да се види с американските си роднини, и дали ще се види очи в очи с бащата на детето си Михаил, с когото през годините имаха изключително противоречиви отношения. Той има бизнес в Чикаго и двамата вече са се виждали след раздялата си.
И докато чака за разрешението, ДесиСлава не пропусна да купонясва леко и поне за една вечер да забрави за проблемите си. Тя се събра на една маса с колегите си Константин, Алисия и Емануела. Изненадващо всички те не вдигнаха чаши за наздравици, а бурканчета с лютеница. Шегата на компанията остава тайна, но със сигурност са имали някакво много важно послание към феновете си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама