Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8122717 www.bgdnes.bg

Икона лекува детски грип

Чудо в приюта на отец Иван 

В Якимово няма църква и там боледуват, разказва добрият духовник 

Чудотворна икона лекува болните от грип деца в приюта на отец Иван.
Светото изображение се намира в манастира "Света Троица" в софийското село Нови хан и наскоро откриват мистичната му сила.
"Направи ми впечатление, че децата, които влизат в манастира, не боледуват. И се случва само на това място. Светата Троица (Бог Отец, Иисус Христос и Бог Свети Дух) ги пази от болести. Но не закриля възрастните. Вероятно защото детските души са по-чисти и силата е по-голяма при тях. В същото време в приюта в монтанското село Якимово почти всички деца са болни. Там няма нито манастир, нито църква и болестите се разпространяват", разказа пред "България Днес" дядо Иван.


По негови думи в Якимово има единствено малко запустяло параклисче, което почти не работи и няма сила, която да закриля хлапетата. "От време на време се появява свещеник и го отваря, но това се случва само на големи празници. В тази част на България хората не са от най-силно вярващите и е трудно да ги убедиш да ходят на църква. Но дори и да пожелаят, няма къде да го направят", каза още добрият духовник, който приютява стотици изстрадали хора и техните семейства.
Заради боледуванията на децата в Якимово се натоварва и бюджетът на приюта. "Постоянно тичам до аптеката да купувам лекарства. Много пари оставям там, но не мога да допусна децата да се мъчат. Закашля или закиха ли някое, веднага вземаме мерки. Малчуганите са най-добрите другари, повече време прекарвам покрай тях, защото ме зареждат и ме карат да се чувствам млад. А няма какво да се лъжем - вече ми се понатрупаха доста годинки. И краката не ме държат много. Иначе други здравословни проблеми нямам", добави с усмивка отчето.
Дядо Иван призна, че през последните седмици стотици хора с добри сърца са посетили приютите му и са направили огромни дарения, като предимно са били хранителни продукти. "Всички храни са добре дошли, но нека хората не ни изпращат дрехи, защото сме затрупани с тях, има цели планини, които не използваме. Най-голяма нужда продължаваме да изпитваме от пари, защото имаме по хиляди левове за ток. Знаете - не го ли платим, оставаме на тъмно и студено", обобщи ситуацията отчето.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама