Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8125977 www.bgdnes.bg

Кобе сам предрича смъртта си!


Мистерията с трагедията се заплита! Нова, скандална версия за смъртта на един от най-известните баскетболисти на всички времена - Кобе Брайънт!
Има шанс звездата на НБА сам да е предсказал собствената си кончина. Разковничето се крие в един късометражен филм-реклама за маратонки на известна компания.
Кобе е в главната роля, а режисьор е Робърт Родригес - човекът зад екшън хитове като "Десперадо", "Sin city: Град на греха" и "Мачете". Те са в компанията на звезди като Дани Трехо ("Мачете"), Брус Уилис и рап-сензацията Кание Уест, съпруг на Ким Кардашиян, която стана известна благодарение на тлъстия си задник.
Филмът започва като документална лента - Кобе и режисьорът Родригес се срещат, за да обсъдят филма, но докато говорят, действието неусетно се пренася в самата лента.
Кобе влиза в ролята на супергероя Черната мамба, който носи тарикатски обувки. Именно тях злодеят с прякор Шефа преследва - вместо скалпове, той събира баскетболни маратонки на известни спортисти и впримчва душите им в робство. Да играят за негов кеф, един вид.
Шефа първо праща злия Мачете по петите на Кобе, за да му вземе патъците. Следва зрелищен бой, виждаме огнени стълбове от взривове до небесата. "Продуктовото позициониране ни дава възможност за по-големи експлозии", казва Родригес на Кобе.
Следващият съперник обаче е по-умен - това е образът на Брус Уилис, който успява да хване в капан Черната мамба. Води го при Шефа - тук в ролята е Кание Уест.
След зрелищен баскетболен мач с противници-духове-зомбита, които побеждава, Черната мамба се запътва към Шефа. Злодеят опитва да избяга с хеликоптер, но героят на Кобе му праща една баскетболна топка, с която... сваля хеликоптера. Следва голям взрив. Доста пророческо.

Те пророкуват края си:

Ламбо

Според топастроложката Алена Ламбо сам избира кога да си тръгне от този свят. Той ни напусна в края на ноември.
"Душата му е напуснала окончателно физическото тяло в първите минути след полунощ на 27 ноември заради краткотрайни колебания дали постъпва правилно, взимайки това решение, след което връщане няма. На 26 ноември след 22 ч. душата на неговата сестра, родена на същата дата, виждайки, че няма как да бъде стабилизиран и да продължи живота си пълноценно, го е "поканила" да се присъедини към нея и към своята съпруга в полето на ефирния живот. Не е починал точно на рождения ден на сестра си, а минути по-късно, за да не бъде кончината му тъжен дар за нея, напомняйки й времето на живота, когато са живели заедно", казва тя.

Реклама

Никола Вапцаров

И Никола Вапцаров усеща, че собственият му край наближава. В малко познатото стихотворение "Гадател" той пише:

Ти втренчено се взираш във ръката.
И казваш, че не ще съм дълго жив.
Отпускаш я и гледаш мълчалив.

Нострадамус

Може би най-известният случай на човек, сам предрекъл смъртта си, е с Нострадамус.
Гадателят знае, че на 2 юли 1566 г. вече няма да е на този свят. Твърди го в нощта преди това - на 1 юли асистентът му пожелава лека нощ, но Нострадамус му отвръща: "Няма да ме видиш жив на сутринта". И действително го откриват на следния ден мъртъв в леглото му.

Бабата на Азис

Станка, бабата на Азис, също влиза в класацията ни с хора, предрекли края си.
Една от най-големите ясновидки на нашето време - бабата на Азис, издъхна преди месеци на 84-годишна възраст. Известната гледачка от Костинброд сама предсказа смъртта си в интервю миналата година, когато сподели, че дните й на тази земя са преброени и тя знае кога ще се случи "новото й прераждане".

Грейс Кели

В един от последните си филми през 1955 г. заедно с незабравимия Кари Грант в класиката на Албърт Хичкок "Да хванеш крадец" Грейс Кели произнася фаталната реплика след остър завой на хълм над Монако: "Виждали ли сте някога по-красиво място на света?". Репликата произнася тъкмо на хълма, където катастрофира и умира на 14 септември 1982 г.

Реклама
Реклама
Реклама