Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8127444 www.bgdnes.bg

Васил Божков: Не мисля да давам отпор на държавата

Според Васил Божков случващото се с него е „грубо погазване на законите“ от гледна точка на неговите човешки права: „Не мисля да давам отпор на държавата. Държавата сме всички ние. Но тая държава, ако не съблюдава законите, ние ли трябва да ги съблюдаваме?“, заяви той пред Би Ти Ви.

„Ако приемем за чиста монета, сигурно сега са открили някакво страшно престъпление. Нали знаете, че този закон го създадоха те – отмениха точка на Кадиев, която го забраняваше и го гласуваха с точка която го разрешава“, коментира още бизнесменът относно промените в Закона за хазарта, откъдето тръгна сагата с него и с облагането на частната "Национална лотария".

Реклама

Божков подчерта, че само в неговите офиси са правени обиски, докато подобни проверки не е имало при бившите му съдружници братя Найденови, които сега са в силно обтегнати отношения с него.

Днес от прокуратурата обявиха,че е издадена европейска заповед за арест на Божков и са му повдигнати 7 обвинения.  Самият той определи обвиненията като „несериозни“.

Той заяви, че не се укрива и има възможност да се върне в България за два часа. Божков не конкретизира в коя държава се намира. Каза само, че не е в страна от Европейския съюз, но „има страни, които не са членки и са на половин час полет“. Преди да бъдат повдигнати обвиненията срещу него, плановете му били да се върне в България в средата на другата седмица.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама