Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8179848 www.bgdnes.bg

Световният първенец Иво Ангелов: Еди Назарян има шампионско сърце!

Сашо Томов хвали новия талант в борбата, предрича му голямо бъдеще

"Еди Назарян има шампионско сърце", обяви световният и европейски първенец по класическа борба Иво Ангелов след невероятния успех на своя колега. Синът на Армен Назарян помете звездите в категория до 55 кг и завоюва златен медал от шампионата на Стария континент в Рим. В сблъсъка за титлата той се справи с руснака Виталий Кабалоев със 7:3.
Едва преди няколко дни Едмонд Назарян навърши 18 години. Неговият баща дори сподели пред "България днес", че не е сигурен дали ще го пусне на първенството.
В своя дебют при мъжете на голям шампионат най-младият национал показа класа и атрактивен стил.
"Доказа на всички, че трудът се възнаграждава - коментира за читателите на "България Днес" Иво Ангелов. - Очаквах да вземе медал, а той стана първи. Неговите конкуренти не го познаваха. Мислеха, че излизат срещу едно 18-годишно дете. От другото състезание ще гледат с други очи. Няма да му влизат на хватки, защото ще губят от него. Еди е взел коронната хватка на баща си центур. Освен това има и много хубав оглавник."
5-кратният световен и европейски шампион Александър Томов беше впечатлен от наследника на фамилия Назарян и предрече бляскаво бъдеще.
"Подобен резултат е изумителен за едно 18-годишно момче - сподели 70-годишната легенда. - Генът си е ген. Отвътре му идва да играе толкова атрактивно. Прави си хватките и изобщо не се притеснява, че срещу него са световни и европейски шампиони. Все едно той е фаворитът. Отдавна не сме имали подобен талант. Много е гъвкав. Прилича ми на младия Живко Вангелов."
Иво Ангелов добави, че Едмонд Назарян е по-различен от останалите деца.
"Когато видиш неговия поглед, разбираш как вианги иска да е на първо място - добави Ангелов. - Отдава се напълно в залата и извън нея. Умно и възпитано момче. Браво на неговите родители. Самият аз чакам син. Казах и на Еди, че искам моят наследник да е като него. Пример за младото поколение. Пълен отличник е в руската гимназия и съчетава учението и спорта."
Сашо Томов допълни, че според него Еди Назарян ще устои на ранната слава и интереса към него след уникалния успех.
"Няма да си вирне носа, защото Армен ще бъде до него. Едмондчо е скромно момче. Личи си колко е възпитан и съм сигурен, че няма да се възгордее", добави трикратния олимпийски вицешампион.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама