Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8184303 www.bgdnes.bg

Как Рио де Жанейро се готви за карнавала по време на коронавируса

Подготовката за карнавала в Рио де Жанейро, който привлича над 1 милион души за денонощно парти, винаги е трудна задача. Тази година работата на градските служебни лица е усложнена заради новия коронавирус, разпространил се в редица страни по света, предаде Ройтерс.

"Ситуацията буди тревога, тъй като за карнавала прииждат множество хора, както и туристи от цял свят", казва Патрисия Гутман, служител от Общинско здравеопазване.

Реклама

Гутман отбелязва, че са освободени около 120 болнични легла, които могат да се използват за пациенти с предполагаем коронавирус, предава БТА.

Тазгодишното издание на карнавала в Рио ще бъде организирано между 21 и 26 февруари.

В карнавално време стотици хиляди посетители участват в парад по улиците на града. Празненствата често включват оскъдно облекло и изобилие от алкохол, създавайки подходяща среда за заразни болести.

Досега в Южна Америка няма потвърдени случаи на вируса Covid-19, появил се в Ухан, Китай.

Здравните служители в Рио де Жанейро са преминали обучение как да идентифицират потенциални носители на вируса и са практикували как бързо да прилагат маски за лице на потенциални пациенти, докато самите те обличат защитни пластмасови костюми.

"Подготвени сме за карнавала", казва Патрисия Гутман.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама