Обучен снайперист ликвидира наследника на Стоил Славов

Приятел
Автор: България Днес

Обучен снайперист ликвидира наследника на Стоил Славов

Людмил Конов е убит с три куршума от автомат "Калашников"

Плевенският бизнесмен Людмил Конов е убит от 30 метра

Война за преразпределение на пазара с горива е сред версиите на разследващите

"Шефе, ликвидирали са Людмил, дето пое схемите с горивата на Стоил Славов. Готви се за лоши неща, СИК или червените със сигурност ще искат възмездие", обяснява по телефона с разтреперан глас на своя шеф висш полицай от Плевен. Минути преди това наемни килъри ликвидират известния бизнесмен Людмил Конов. Приживе той е сочен за един от най-влиятелните хора в Северна България. Според спецченгета Конов е човекът, който наследява петролния бизнес на боса на СИК Стоил Славов. Веднага след смъртта на Славов фирмите на Конов поемат зареждането на бензиностанции и снабдяването на болници, училища, детски градини с горива в Северна България. Наред с бензина Конов е собственик и на хотел "Ростов" в центъра на Плевен, придобил печална слава покрай множеството крими инциденти и известно място за срещи между хора от властта и подземния свят. Съдружник му е депутатът от БСП Васил Антонов.
Наред с кадри на групировките първи приятели на плевенчанина са висши ченгета, високопоставени политици и магистрати. Благодарение на тях десетки разследвания срещу бизнесмена са буквално смачкани в прокуратурата, спомнят си криминалисти. Мрежата от контакти на Конов така и не успява да го спаси във фаталния 21 юни 2004 г.
Килърите причакват бизнесмена пред дома му на бул. "Русе". Малко преди полунощ джипът на Конов спира пред луксозната кооперация. Докато бизнесменът спокойно се отправя към входната врата, проехтяват три изстрела. Куршумите от автомат "Калашников" го поразяват в гърба и той пада на земята. Успява да набере номера на съпругата си Емилияна и да промълви "Убиха ме". Живее още 4-5 минути. Последните му думи са "Боли, много боли".
През това време килърът хуква да бяга пеша, зарязвайки автомата в близка градинка. При балистичната експертиза се оказва, че е стреляно от почти 30 метра в непрогледен мрак и без помощта на оптически мерник или прибор за нощно виждане. Макар условията да са ужасни, убиецът няма пропуск, което според ченгета подсказва, че става дума за специално обучен снайперист. За участие на "професионалист" подсказват и специалните куршуми с мек връх. Впоследствие криминалисти намират много прилики, включително вида на патроните и голямото разстояние, от което е стреляно, с покушението срещу боса на „Мултигруп“ Илия Павлов.


Пристигналата по спешност линейка веднага натоварва бизнесмена, но той умира, преди да стигнат до болницата. При последвалата аутопсия става ясно, че Конов е нямал шанс след трите перфектни изстрела. Единият куршум пронизал лявата плешка, минал през сърцето и излязъл през гърдите. При второто попадение са разкъсани бъбреците и черният дроб. Третият път оловото пробило артерия в лявото бедро и предизвикало голяма кръвозагуба.
Ден след покушението ченгета коментираха, че една от основните им версии е свързана с горивата. Подозренията са, че Конов е жертва на сблъсък с кадри на друга групировка с апетити към генериращия десетки милиони печалби петролен бизнес. Проверява се и вероятността да е поръчан от клиенти, като информацията сочи, че сериозни фирми му висят с поне 15 млн. лева за изпълнени доставки.
"Ще разпитаме хората от обкръжението на Конов, бизнес партньорите и близките му", обявява на момента наблюдаващият прокурор.
Местни спецченгета неофициално коментират, че при толкова конфликти на бизнесмена с изявени фигури от града изборът на заподозрени е огромен. За тях Конов е жертва на конкурентна криминално-икономическа групировка, за чиито шефове в сянка са сочени видни политици и магистрати. Прогнозата им, че заради мощния чадър от "горе" убийците на Людмил Конов ще останат неразкрити, не е опровергана и до днес от разследващите.

Полицейско-бандитски връзки

Името на Людмил Конов многократно е сочено покрай криминални афери.
За първи път името на завършилия психиатрия бизнесмен е подхвърлено публично през 2001 г. пред "168 часа" от тогавашният шеф на РДВР в Плевен Валентин Цоновски. Според висшия полицай Конов е споменат в показания на криминално проявени хора като поръчител на взривовете, приписани по-късно на Валентин Георгиев-Жълтия.
"Конов кадрува в местното РДВР" - заяви тогава Цоновски. Според него срещу 2000 лв. месечно Конов получавал редовни доклади за полицейските оперативки. По-късно майор Цоновски е сменен като директор по непригодност, а проверка на твърденията му не е правена, спомнят си ченгета.


Името на петролния бос се появява в медиите няколко месеца преди смъртта му. Повод е опитът за убийство на скандалноизвестния плевенски съдия Валери Цветанов. Магистратът бе застрелян пред дома си от двама мотоциклетисти. Три от куршумите го уцелват, но той оцелява по чудо.
Ден по-късно съпругата на съдията Елена Цветанова разказа на главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов, че мъжът й е рекетиран да плати 60 000 лв. Парите са искани от окръжния прокурор на Плевен Евелина Попова, шефа на РЗБОП подп. Мирослав Николов и Людмил Конов.
В замяна на парите тримата обещават да покрият доклад на плевенската полиция, поискан от Висшия съдебен съвет за връзките на Цветанов с местни крими типове. След оплакванията на Евелина Попова започва проверка от Инспектората на МВР, която не намира данни за искан подкуп. Единственото последствие от скандала бе, че кариерата на антимафиота Мирослав Николов е провалена, а висшият пост в МВР, за който е готвен, е зает от негов колега, сочен за близък до политическото лоби на Конов.
Твърди се, че Людмил Конов е заплашил съдията, че в подготвяната версия на доклада ще има пикантни данни за историята от 4 април 2003 г., разиграла се в притежавания от Конов хотел "Ростов".
Рано сутринта в лоби-бара на хотела е разстрелян с пет куршума известният плевенски бандит и сутеньор Марио Иванов-Каратиста. В момента на екзекуцията Валери Цветанов (по онова време председател на Плевенския районен съд) е седял на масата на Каратиста. Няколко часа след разстрела на Каратиста тогавашният шеф на РДВР в Плевен полк. Илия Илиев обяви, че съдия Цветанов е поддържал нерегламентирани бизнес контакти с Каратиста и куп още плевенски бандити, а полицията имала доказателства за това. След избухналия скандал магистратът е понижен в ранг и пратен на работа в съда в Тутракан.
След смъртта на Людмил Конов спецченгета коментираха, че разстрелът му е част от по-голям план на висши социалисти да намърдат свои хора на висши постове в МВР, като бонус да бъде дискредитиран неудобният им антимафиот Мирослав Николов. Твърди се, че впоследствие планът на доверените хора от БСП се изпълнява перфектно.

Наркомутрата Сехчо се разплаща с хероин на аверите

Наркомутрата Сехчо се разплаща с хероин на аверите

Хващан 2013 г. с друга пратка, но две инстанции го оправдават ГДБОП и митниците изиграват хасковлията Станимир Асенов, след като засичат пакетите с рентген С дрога се разплащал на аверите си хасковският кримигерой Станимир Асенов-Сехчо, спипан със 72 кила хероин! Това разкриват разследващи пред "България Днес" след акцията в понеделник

Янко Ваташки иска 1/2 милион от държавата

Янко Ваташки иска 1/2 милион от държавата

7 години върви съдебна сага Кримигероят твърди, че е надлежал стара присъда Кримигероят Янко Ваташки съди държавата за половин милион лева. Той води дело в Административния съд за това, че според него е надлежал с почти три месеца своя присъда. На първа инстанция загуби делото, но има възможност за обжалване

Мошеници се преструват на Христос и Богородица по телефона

Мошеници се преструват на Христос и Богородица по телефона

Водещи световни измамници са се включили рамо до рамо с родните ало тарикати в борбата за източване на спестяванията на наивниците у нас, предупредиха криминалисти. Възползвайки се от паниката свързана с епидемията от коронавирус мошениците прилагат множество иновативни начини за да се доберат до данни за банковите ни сметки или карти

Авер на Жоро Жабата бръмчи с ТИР из Европа

Авер на Жоро Жабата бръмчи с ТИР из Европа

Варненец бръмчи с камион из Европа, докато спецсъдът го търси под дърво и камък за афера с пране на над 2 милиона лева! Магистратите се свързват с Георги Георгиев, за да го призоват за делото, но получават отговор: "Имам ангажимент и не мога да се явя, работя като шофьор и пътувам". Това става ясно от определение

Най-четени

Само с бележки при излизане от къщи

Само с бележки при излизане от къщи

Придвижването на хора в градовете също може да бъде ограничено като мярка срещу разпространението на коронавируса в България. Националният оперативен щаб вече е обсъдил въвеждането на декларация за целта на пътуване и излизане от вкъщи по подобие на тази, която се изисква в момента за излизане и влизане в областните градове

Цялата в злато, Софи Маринова хапва дюнер

Цялата в злато, Софи Маринова хапва дюнер

Натоварен делник насред замряла София има фолкдивата Софи Маринова, видяха топпапараците на "България Днес". Въпреки че в столицата пиле не прехвръква, ромската перла обиколи половин София, за да се разкраси и нахрани. Облечена в леопардов костюм и накичена със злато дори и по обувките, Софка гастролира между дюнерджийница и салон за красота с

Слави: От вчера депутатите са с по-високи заплати

Слави: От вчера депутатите са с по-високи заплати

"От вчера депутатите са с по-високи заплати. И това не е първоаприлска шега. Това е самата истина", написа във Фейсбук гневно Слави Трифонов и допълни: В тази извънредна ситуация, в тази трудна за всички българи ситуация, в която много хора губят работата си, парите си, а някои и живота си, българските депутати вече взимат повече пари

Плеймейтка жонглира с дупе (ВИДЕО)

Плеймейтка жонглира с дупе (ВИДЕО)

Жонглиране на тоалетна хартия с дупе! Това интернет предизвикателство постави плеймейтката Анджелина. Силиконовата сексбомба нашумя преди време с порно клипчето си, както и с връзката си с Християн Гущеров, а сега избухна отново в социалните мрежи. В кратко видео Анджелина показа как преобръща тоалетна хартия от гърба към дупето си

Ромът Галин наби ченге и строши патрулка

Ромът Галин наби ченге и строши патрулка

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Китайци правят купон с печени змии

Китайци правят купон с печени змии

В Египет службите за сигурност са арестували китайка, която e приготвяла скара от змии за свои приятели в град Мадинати, източно от Кайро. Според социални медии, цитирани от сайта "Ал Арабия", властите са били сезирани от местни жители, че от частен апартамент излиза странна миризма. Въпросното жилище е било наето от китайска жена

От вируса или от лекарството почина последния пациент в Пирогов?

От вируса или от лекарството почина последния пациент в Пирогов?

Д-р Димитър Петров, който е лекар и бивш Управител на НЗОК постави под съмнение истинската причина за смъртта на 40 годишен пациент, за която медиите съобщиха вчера. В своя Фейсбук профил, д-р Петров написа: Последният 40-годишен пациент в Пирогов от сърдечен арест, вследствие на тежка странична реакция от лечение с хлорохин ли е починал

Бой, гонка и стрелба след засечка в "Орландовци"

Бой, гонка и стрелба след засечка в "Орландовци"

Див екшън с бой, гонка и стрелба вдигна на крак полицаите в столичния кв. "Орландовци" в събота вечерта. Разправията станала след 18 часа близо до голям хипермаркет, където една кола засякла друга. От автомобила наизкачали младежи, които започнали да бият пътниците от другата кола. След размяна на удари

Сексоложката Олеся Ямполска: Желанието за групов секс се засилва

Сексоложката Олеся Ямполска: Желанието за групов секс се засилва

Д-р Олеся Ямполска е родена на 10 ноември 1981 г. в Украйна. Завършва Кримски медицински университет със специалност невропатология и Московския гещалт институт с психология. Занимава се със сексология повече от десетилетие. От 2010 г. развива частна практика. През 2015 г. се установява в София, след като се омъжва за българин

Ето го убежището на Пламен Галев

Ето го убежището на Пламен Галев

В лондонски апартамент за 2 млн. паунда живеят съпругата и дъщерята на издирвания от Интерпол дупнишки мафиот В апартамент, оценяван на над 2 млн. паунда, живеят съпругата и дъщерята на Пламен Галев. Скъпарският имот е разположен в един от най-елитните квартали на Лондон, а "България Днес" за първи път успя да се сдобие със снимка на сградата

Най-коментирани

Принц Хари и Меган са се преместили в Лос Анджелис

Принц Хари и Меган са се преместили в Лос Анджелис

Британският принц Хари и съпругата му Меган са напуснали Канада и са се преместили в Лос Анджелис, където планират да се установят за постоянно, след като се отказаха от кралските си задължения, предаде Ройтерс, позовавайки се на публикация във в. "Сън". В публикацията от четвъртък, окачествена като "ексклузивна", таблоидът съобщава

Вандали потрошиха спирка в София

Вандали потрошиха спирка в София

Вандали потрошиха спирката на автобусите на бул България и проф Иван Гешво. За това сигнализират потребители в социалните мрежи. Снимка: Facebook / Забелязано в

Нов дом за отровените деца от Кардам

Нов дом за отровените деца от Кардам

В новия си дом се настаниха петте оцелели от отрова за гризачи деца от село Кардам. При инцидента в края на миналия октомври издъхна 9-годишното им братче Стефчо. Многолюдното семейството бе изведено от опасното жилище, в чиито стени е намерена отровата. Майката на хлапетата Росица ги изостави и избяга при любовник, а баща им е в затвора

Бундестима изкушава Клоп

Бундестима изкушава Клоп

Германският национален отбор може осуети плановете на “Ливърпул” Юрген Клоп да се превърне в техния сър Алекс Фъргюсън. Според английския “Мирър” шефовете на намския футбол виждат в него идеалния заместник на Йоаким Льов, който ще води отбора до лятото на 2022 г. От своя страна Клоп наскоро подписа нов договор с “Ливърпул” до 2024 г

Диджей Джото спасява пенсионери

Диджей Джото спасява пенсионери

Добрият пример Музикантът пазарува на съседите си, за да не излизат навън  Голям купонджия, но и с добро сърце. Популярният хасковски диджей Джото помага на пенсионери с покупките, за да не им се налага да излизат навън в опасните времена. Иван Иванов, както е истинското име на музиканта, е приел присърце каузата да е доброволец за по-възрастните

Гризман защити Жиру

Гризман защити Жиру

Нападателят на “Барселона” Антоан Гризман защити съотборника си във френския национален отбор Оливие Жиру. Последният бе подигран от голмайстора на “Реал” Карим Бензема, който заради серия от скандали вече не е част от отбора на “петлите”. "Не бъркайте Формула 1 с картинг. И дори съм твърде мек с това сравнение”

Ваксина срещу COVID-19 даде обещаващи резултати в изпитания с мишки

Ваксина срещу COVID-19 даде обещаващи резултати в изпитания с мишки

Първоначалните изпитания с мишки на потенциална ваксина срещу Ковид-19 показаха, че тя предизвиква имунна реакция на нива, които могат да предотвратят заразяване, съобщи Ройтерс, позовавайки се на американски учени, предаде БТА. Специалисти от училището по медицина на университета в Питсбърг са ускорили процеса по работа върху ваксината

Мениджърът на Пулев Ивайло Гоцев: Джошуа не може да избяга от мач с Кобрата

Мениджърът на Пулев Ивайло Гоцев: Джошуа не може да избяга от мач с Кобрата

В САЩ паниката не е толкова голяма, споделя от Лас Вегас боксовият агент Антъни Джошуа не може да избяга от мач с Кубрат Пулев, убеден е мениджърът на българския боксьор Ивайло Гоцев. Битката за световните титли в тежка категория беше отложена за 25 юли заради ситуацията с коронавируса. Дербито отново ще се състои на футболния стадион на "Тотнъм"

Бум на сватби по време на пандемията

Бум на сватби по време на пандемията

Извънредните мерки заради коронавируса не успяха да спрат сватбите в София. 83 са новите семейства в столицата само за последните 2 седмици. В Столичната община отбелязват ръст на браковете - ако в първата седмица под карантина сватбите са били 39, то през миналата сключените бракове са 44, а за тази заявките са вече 51

"Лудогорец" шампион за девети път

"Лудогорец" шампион за девети път

Крайният вариант е Първа лига да завърши с класирането към момента "Лудогорец" е новият-стар шампион на България. Към момента всички реалистични варианти за завършването на сезона в Първа лига категорично сочат едно - титлата е за "орлите". "Крайният вариант е първенството да завърши при сегашното класиране - коментира пред "България Днес"

Внасят боклуци и по време на епидемията

Внасят боклуци и по време на епидемията

Вносът на боклуци у нас продължава и по време на карантината, наложена заради разпространението на епидемията от коронавирус, съобщават от предаването "Господари на ефира".  Противно на очакванията ограничаването на придвижването в страната да спомогне за изчистването на въздуха, се оказа, че нивото на замърсяване в България отново е над нормата

Разстрел за нарушителите на карантината

Разстрел за нарушителите на карантината

Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки жител, който причини "проблем", докато са в сила правилата, наложени с въвеждането на карантина заради коронавируса. "Ако възникне проблем или ситуацията се усложни дотолкова, че хора се бият до бой и животът ви е застрашен, застреляйте ги" - каза той

Слави: От вчера депутатите са с по-високи заплати

Слави: От вчера депутатите са с по-високи заплати

"От вчера депутатите са с по-високи заплати. И това не е първоаприлска шега. Това е самата истина", написа във Фейсбук гневно Слави Трифонов и допълни: В тази извънредна ситуация, в тази трудна за всички българи ситуация, в която много хора губят работата си, парите си, а някои и живота си, българските депутати вече взимат повече пари

Заплатата на депутатите вече е 4248 лв., скача с 375 лева

Заплатата на депутатите вече е 4248 лв., скача с 375 лева

От вчера заплатите на народните представители са вече по 4248 лева, което е с 375 лева повече от сумата, която получаваха през предходните три месеца, изчисли сайта "Офнюз". Разбира се в случая говорим само за основната заплата без разнообразните финансови бонуси за представителите ни в Народното събрание

Кантарджиев: Пикът на заразата ще бъде в края на април, заразените вече са 458

Кантарджиев: Пикът на заразата ще бъде в края на април, заразените вече са 458

Очаквам пикът на заразата у нас да е в края на април. Това каза пред bTV проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести, част от националния оперативен щаб. Заразените с коронавирус у нас са вече 458, съобщи проф. Кантарджиев в „Кризата: COVID-19“. Поредната положителна проба е излязла минути преди неговото

Българска медсестра от Бергамо: Болните умират сами като кучета

Българска медсестра от Бергамо: Болните умират сами като кучета

"Всеки ден гледам как извозват труповете. Болните от коронавирус умират сами като кучета. Нямам повече сълзи." Това е разказът на българката Руми Маринова, която работи като медицинска сестра в италианския град Бергамо, пише "Дойче веле".  Седя на балкона и гледам военните камиони, които извозват труповете

Даниела Дариткова с коронавирус

Даниела Дариткова с коронавирус

Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Даниела Малешкова са дали положителни проби за коронавирус след проведените тестове сред всичките депутати в парламента, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Д-р Дариткова и Даниела Малешкова се намират в добро състояние и нямат никакви оплаквания

Гаджета изнудват и грабят проститутка

Гаджета изнудват и грабят проститутка

На съд за изнудване и последвал грабеж на жена отива влюбена двойка от Велико Търново. Пострадалата живеела в апартамент в града и предлагала нерегламентирано сексуални услуги срещу заплащане рекламирайки се в интернет. Обвиняемата дама видяла обявата и решила да я изнуди за процент от заработеното

Роднини алармират: Бавят резултатите на заразени с Covid-19

Роднини алармират: Бавят резултатите на заразени с Covid-19

Близки и роднини на заразени пациенти с Covid-19 се оплакаха пред сайта "Mediapool", че повече от 48 часа не са уведомени за резултатите от пробите, които са им взели. "Как може на депутатите да излязат резултатите за ден, а нашите се бавят повече от 48 часа", недоволстват роднини на заразени, които са силно притеснени

От вируса или от лекарството почина последния пациент в Пирогов?

От вируса или от лекарството почина последния пациент в Пирогов?

Д-р Димитър Петров, който е лекар и бивш Управител на НЗОК постави под съмнение истинската причина за смъртта на 40 годишен пациент, за която медиите съобщиха вчера. В своя Фейсбук профил, д-р Петров написа: Последният 40-годишен пациент в Пирогов от сърдечен арест, вследствие на тежка странична реакция от лечение с хлорохин ли е починал