Реклама
https://www.bgdnes.bg/sagata_bozhkov/article/8195889 www.bgdnes.bg

Гешев: Изненадан съм, че Божков беше задържан в ОАЕ, там милиардери не арестуват

Искането до Обединените арабски емирства за екстрадицията на Васил Божков е изпратено в електронен вариант още в събота, а днес ще бъде изпратен и хартиен вариант. Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред БНТ в Чирпан, където се провежда акция срещу битовата престъпност.

Изненадва ме, че е бил задържан 20 дни, в тези държави практика е да не се задържат милиардери. Обикновено им се взимат паспортите и им се забранява да напускат страната. За мен е учудващо, че беше задържан 20 дни в арестите в ОАЕ. Оттам нататък това няма никакво отношение към екстрадицията. Ние имаме намерение да го изправим пред българския съд, както са изправени Миньо Стайков, Баневи, Арабаджиеви, каза главният прокурор.

Реклама

Иван Гешев коментира, че акцията в Чирпан не е инцидентна кампания, а постоянна и целенасочена дейност срещу битовата престъпност. Той изрази увереност, че до края на годината българските граждани ще видят резултата от тази дейност.

Президентът дава акъл накъде да гледаме, министър-председателят Борисов кой да размажем, разни бизнесмени, Каракачанов - били сме извършили политическо убийство, ако обичат да си вършат работата. Прокуратурата си върши работата и да не дават акъл - това е независима институция, заяви Гешев.

Главният прокурор призова още да не бъде вкарван в политически игрички.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама